(video) Faimosul Quattro va fi renăscut sub forma unui coupe electric, doar că nu sub marca Audi

Tânăra companie germană ELEGEND AG, cu sediul în Beilngries (Bavaria) şi-a anunțat planurile de a produce un coupe electric numit EL1. Maşina va genera în total în jurul a 816 CP şi va fi capabilă de acceleraţii până la 100 de km/h, cu start de pe loc, în doar 2.8 secunde (0-200 km/h în mai puţin de 10 secunde şi viteză maximă limitată la 255 km/h).

Cel mai interesant însă este că modelul cu trei uşi va fi făcut la capitolul design exterior cu inspiraţie de la faimosul Audi Quattro, automobil care a fost produs între anii 1980-1991 într-un număr de circa 11.500 de exemplare. Reinterpretarea sa modernă a fost estimată la aproape un milion de euro!

Fondatorul companiei ELEGEND AG este Marcus Holzinger, un designer care a activat la Volkswagen, iar tatăl său a fost implicat direct în proiectarea exteriorului acelui Audi din anii 80!

În consecință, aspectul lui EL1 este opera lui Holzinger însuși, iar legătura cu modelul Quattro este redată, de exemplu, prin silueta caracteristică cu trei uși, contururile arcurilor roților, capătul unghiular frontal și montanţii posteriori laţi.

Acest automobil se planifică a fi dotat cu două motoare electrice pe puntea din spate şi unul pe faţă (AWD respectiv). Arhitectura electrică de 800 de volți, utilizată pe EL1, face o referinţă la Porsche Taycan, deși nu se spune direct dacă vor fi agregate de producţie proprie sau unele împrumutate în bază de licenţă de aceiaşi producători precum Audi sau Porsche. În plus, cele două motoare electrice posterioare vor asigura controlul vectorului de tracțiune.

Autonomia de până la 400 de km, chiar şi într-un mod dinamic de conducere, va fi asigurată de o baterie litiu-ion de 90 kWh şi o greutate de 550 kg, montată în podea (se va putea încărca rapid cu până la 150 kW). Maşina în sine va cântări aproximativ 1.680 de kg datorită folosirii unui monococ din fibră de carbon. Producătorul estimează că autonomia va fi suficientă pentru a parcurge două tururi complete pe Nurburgring la sarcină maximă.

Modelul EL1 este disponibil în prezent doar sub forma unui prototop static cu design final, care va fi expus public în această toamnă la Salonul Auto Internaţional de la Munchen. Un prototip care poate rula cu drepturi depline este planificat să fie gata la începutul anul viitor.

Producţia manuală a maşinii electrice va fi limitată, din informaţii oficiale, la doar 30 de exemplare. Preţul de start va fi de 890.000 de euro (plus TVA german), iar livrările vor începe din a doua jumătate a lui 2023.

Ulterior, conform planurilor, vor fi construite alte două modele numite EL2 şi EL3, care vor fi de asemenea dedicate legendelor trecutului și limitate la câte 30 de exemplare. Se mai menţionează că pentru lansarea cu drepturi depline a companiei ELEGEND AG, aproape complet înființată, se mai caută investitori. Doritorii pot contribui sub forma achiziţiei de acţiuni (290 de euro per unitate).

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/