(video) Premieră mondială: Noul Volvo Concept Recharge – conceptul noului XC90

Compania Volvo Cars a ales ultima zi a lunii iunie pentru a organiza evenimentul Tech Moment în care a făcut mai multe anunţuri interesante legate de viitorul său. Despre câteva dintre ele vă vom spune mai târziu, însă acum vă arătăm ce a fost în centrul atenţiei.

Noul Volvo Concept Recharge este un concept de maşină electrică despre care dau indicii că aşa va fi succesorul actualului XC90!

Caracteristici cheie:

  • Concept Recharge oferă o previzualizare a limbajului de design care va fi folosit pentru toate viitoarele modele electrice Volvo. Toate elementele inutile au fost eliminate și ceea ce rămâne este tratat cu o execuție de înaltă precizie, la culoare.
  • Fidel moștenirii designului scandinav, Concept Recharge are la bază ideea “mai puţin, dar mai bun, bine”. De exemplu, prin eliminarea complexității motorului cu ardere internă, designerii au reușit să evolueze proporțiile mașinii pentru a crește spațiul interior, îmbunătățind în același timp eficiența aerodinamică.
  • Dacă prima generație de mașini electrice Volvo împarte aceeaşi podea-platformă cu mașinile cu motor cu combustie, ceea ce necesită un echilibru între proporții și spațiu pentru a putea găzdui atât un pachet de baterii, cât și un motor cu ardere intern, atunci noua generaţie de maşini electrice Volvo, prima dintre care va fi un SUV, vor avea podele perfect plate, așa cum s-a prevăzut în Concept Recharge.
  • Prin îndepărtarea motorului și înlocuirea acestuia cu un acumulator poziţionat complet sub podeaua plată, designerii au extins ampatamentul și dimensiunea roților mașinii. Rezultatul: console mai scurte, precum și mult mai mult spațiu interior, inclusiv o zonă mare de depozitare între scaunele frontale.
  • În Concept Recharge, aceste progrese i-au determinat pe designeri să repoziționeze scaunele, să optimizeze profilul acoperișului și să coboare capota mașinii, păstrând în același timp o poziţie de şedere înaltă, iubită de conducătorii de Volvo XC40, XC60 și XC90. Această abordare creează creșteri de eficiență în aerodinamică în comparație cu un SUV tipic, fapt care sporeşte autonomia.
  • Grila tradițională a fost înlocuită cu o structură asemănătoare unui scut, susținută de o nouă interpretare a designului farurilor în stilul Ciocanului lui Thor. Acestea includ cea mai recentă grafică pură cu tehnologie HD, care se deschide noaptea pentru a dezvălui principalele blocuri optice.
  • Stopurile verticale au fost subţiate şi reinventate alături de un set de aripi care se extind la viteze de croazieră mai mari pentru a spori și mai mult aerodinamica generală.
  • La interior, un punct de atracţie este un ecran tactil vertical de 15 inci, pe care va rula o nouă generaţie de sistem de infotainment conectat la spaţiul online. Tot acolo se folosesc linii curate și o utilizare extinsă a materialelor naturale și durabile.
  • În cele din urmă, Concept Recharge reflectă, de asemenea, ambițiile de siguranță ale Volvo Cars în următorii ani. Un senzor LiDAR, construit de compania tehnologică Luminar, este plasat într-o poziție optimă pe acoperiș pentru a colecta date despre mediul din jurul mașinii.

Amintim că debutul noului Volvo XC90 Recharge este programat pentru anul 2022.

Cmentariile sunt închise