/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Deși nu declară niciun automobil, Vasile Costiuc deține un microbuz. Motivul pentru care l-a omis din declarația de avere

missing
30 iunie 2021, ora 20:55

Deși nu declară niciun automobil, Vasile Costiuc, liderul Partidului Democrația Acasă (PPDA), deține un microbuz care este scris pe cumnatul său. În cadrul dezbaterilor de la TV8, Costiuc a explicat că acesta nu se regăsește în declarația de avere din cauza unei decizii a executorului judecătoresc care îl impune să vândă automobilul pentru a achita o amendă.

„Este în bază de comodat. Am avut câteva amenzi și acum contul este blocat. Eu categoric nu vreau să achit amenda pe care am decizia judecății, iar executorul mi-a blocat tot și atunci eu nu vreau să achit amenda ca să pot să trec mașina pe numele meu, pentru că altfel trebuie să mi-o vândă ca să îmi acopere amenda. (…) Mi-au pus amendă abuziv, și am contestat-o, și am câștigat în instanță și executorul judecătoresc mă impune să plătesc două mii de lei amendă. Este mașina mea, este scrisă pe cumnatul meu și eu merg cu ea în baza unui contract de comodat”, a declarat Vasile Costiuc.

Liderul PPDA susține că microbuzul pe care îl deține este unul vechi, iar după ce va clarifica situația privind amenda, automobilul va fi trecut pe numele lui. Precizăm că, potrivit declarației de avere depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC), Vasile Costiuc declară venituri de 230 049 de lei. Banii sunt obținuți de soția acestuia care este directoarea unei grădinițe.

De asemenea, acesta deține un teren agricol și un apartament care are o valoare de 34 500 de euro, pe care susține că l-a procurat anterior, iar acum are nevoie de reparații. Mai jos puteți vedea în direct dezbaterile de la TV8.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram