‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 27 martie, 2024
11.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriNoi reguli pentru operatorii de transport rutier internațional de mărfuri pe teritoriul Ucrainei

Noi reguli pentru operatorii de transport rutier internațional de mărfuri pe teritoriul Ucrainei

‹ adv ›
‹ adv ›

Agenția Națională Transport Auto anunță că de la 1 iulie intră în vigoare prevederile art. 61, secțiunea XXI din Codul vamal al Ucrainei privind înregistrarea obligatorie a nerezidenților care transportă mărfuri sub control vamal pe teritoriul acestui stat, în cadrul operațiunilor de import, export sau tranzit. 

Potrivit articolului 445 din Codul vamal al Ucrainei, lipsa înregistrării va sta la baza refuzului de vămuire a mărfurilor și trecerea frontierei vamale a Ucrainei. 

Astfel, pentru efectuarea înregistrării, operatorii de transport au posibilitatea să completeze cererea specială direct la punctul de control la intrarea sau ieșirea din Ucraina, cu prezentarea obligatorie a unei copii a certificatului de înregistrare a persoanei juridice, eliberat de autoritatea competentă a țării de înregistrare. 

De asemenea, cererea completată poate fi remisă în prealabil prin poștă la adresa oricărui birou vamal necesar, personal sau prin intermediul persoanei autorizate ori broker vamal, cu prezentarea obligatorie a unei copii a certificatului de înregistrare a persoanei juridice, eliberat de autoritatea competentă a țării de înregistrare.

Cererea menționată poate fi completată în limbile ucraineană sau engleză, se arată în comunicat.

După introducerea în sistemul informațional al Serviciului Vamal al Ucrainei a datelor prezentate în cerere, operatorului de transport i se atribuie un număr de înregistrare temporară în termen de 1 oră. Acest număr de înregistrare temporară va permite transportatorului să efectueze toate formalitățile și procedurile vamale fără restricții.

‹ adv ›

Un număr de înregistrare permanent va fi atribuit în termen de 5 zile lucrătoare. 

În cazul dacă cererea nu conține datele necesare sau dacă operatorul de transport a fost înregistrat deja în sistemul informațional, Serviciul Vamal al Ucrainei poate refuza atribuirea unui număr de înregistrare prealabilă. Cererea de înregistrare nominalizată poate fi accesată pe pagina web oficială a Serviciului Vamal al Ucrainei.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii