image
Sursa foto: Getty Images

Presa din Franța a dat de pământ cu Mbappe&Co după eliminarea de la EURO 2020: "Anihilaţi, Distruşi, Devastaţi"

Franța a fost eliminată de la EURO 2020, de Elveția, după 3-3 și 4-5 la loviturile de departajare.

Presa din Hexagon a descris meciul de pe Arena Națională ca fiind "incredibil", iar prestația campioanei mondiale a fost criticată pe alocuri:

"Anihilaţi, Distruşi, Devastaţi. Franța a fost eliminată de Elveția după un meci nebun. Acest joc va rămâne cu siguranță în istoria EURO. A fost un meci incredibil, extraordinar, dar care în final i-a lăsat în lacrimi pe suporterii francezi.

Franța a încasat o palmă din partea Elveției, după un meci cu un scenariu nebun. A fost prima serie de lovituri de departajare pentru Franța de la finala Cupei Mondiale din 2006, iar naționala a pierdut din nou. Istoria s-a repetat, iar Mbappe a preluat rolul lui Trezeguet și a ratat", scriu jurnaliștii de la L'Equipe.

"Tridentul ofensiv lăudat de întreaga planetă s-a ridicat la nivelul așteptărilor seara trecută, iar Benzema a fost superstarul. Cu toatea acestea, prestația slabă din defensivă a anulat cele trei goluri marcate și a oprit Franța din drumul spre sferturi.

Este un eșec uriaș, părăsim turneul pe ușa din spate. Franța nu merita să se califice mai departe. Acum trebuie să urmeze un restart în vederea Cupei Mondiale din 2022. Campioana mondială a căzut din vârf în acest meci, după ce a condus cu 3-1. Așa s-a terminat povestea EURO 2020, turneu final unde nimic nu a mers așa cum trebuia în jocul nostru", scrie Le Parisien.

"Numărul 10 a ratat penalty-ul decisiv în meciul cu Elveția. Este primul mare eșec din cariera tânărului jucător. Acum va fi un moment de cotitură pentru Mbappe și cariera lui. Rămâne de văzut dacă se va ridica de la pământ și va continua să impresioneze, sau o va lua pe căile greșite ale colegului său, Neymar. Noi ne așteptam ca Mbappe să fie noul Balon de Aur, însă la EURO a fost doar un balon adormit", scrie La Provence.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: