image
Sursa foto: Profimedia

FOTO // Căldură infernală în Canada și nordul SUA; Temperaturile au ajuns la aproape 48 de grade Celsius

Un val de căldură face ravagii în nord-vestul Statelor Unite și în vestul Canadei, doborând record după record, iar meteorologii anunță că temperaturile nu vor scădea în zilele următoare. „Cupola de căldură” instalată deasupra vestului Canadei a adus temperaturi record, luni înregistrându-se chiar și 47.9 grade Celsius în Lytton, oraș din centrul Columbiei Britanice, la aproximativ 200 de kilometri de Vancouver.Din cauza căldurii extreme, autorităţile din Columbia Britanică au decis luni să închidă şcolile, universităţile, dar și unele centre de vaccinare.

Săptămâna aceasta se aşteaptă temperaturi şi mai mari, întrucât o mare parte din vestul Canadei a stabilit recorduri locale de temperatură, împingând oamenii să se adăpostească pe plaje şi pe marginile lacurilor, potrivit Reuters.

La doar o zi după doborârea recordului de temperatură, cu 46,6 grade Celsius, un nou record s-a înregistrat în Lytton. Orașul din centrul Columbiei Britanice, situat la aproapte 200 de kilometri de Vancouver, a înregistrat luni 47.9 grade Celsius, transmite Digi24.

Înainte de acest weekend, maximul istoric din Canada era de 45 de grade Celsius, înregistrat în Saskatchewan în 1937.

Postările de pe reţelele sociale cu sfaturi care îi îndeamnă pe oameni să stea la umbră, fără a abuza de aparatele de aer condiţionat, au devenit virale, într-o provincie în care mai puţin de 40% dintre case au aer condiţionat, potrivit unui studiu din 2018 din B.C. Hidro.

ProfimediaProfimedia
ProfimediaProfimedia
ProfimediaProfimedia
ProfimediaProfimedia
ProfimediaProfimedia
ProfimediaProfimedia
ProfimediaProfimedia

Noutăţile partenerilor

comentarii: