image
Sursa foto: msmps.gov.md

700.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, administrate în RM de la începutul campaniei de vaccinare

În ultimele șapte zile, rata de vaccinare cu prima doză s-a dublat comparativ cu săptămâna trecută. Acoperirea vaccinală a ajuns la 12,7% și a atins pragul de 700.000 de doze administrate de la începutul campaniei de vaccinare.

„Îndemnăm toți cetățenii să meargă la vaccinare, mai ales în contextul în care am observat o anumită creștere a cazurilor în unele țări. Precizăm că vaccinurile împotriva COVID-19 sunt eficiente și pentru tulpina Delta. Avem dovezi că pacienții vaccinați nu au avut nevoie de spitalizare, internare în secția de terapie intensivă. Republica Moldova are numărul necesar de vaccinuri în stoc pentru imunizarea tuturor cetățenilor. Toate vaccinurile sunt sigure și eficiente și vă îndemnăm să vă vaccinați cât mai curând pentru a preveni un alt val de infectări”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Igor Curov, în cadrul conferinței de presă săptămânale organizată de Ministerul Sănătății.

Potrivit ultimelor date, peste 84,5% din lucrătorii medicali au fost vaccinați împotriva COVID-19, ceea ce a contribuit la scăderea cu 90% a ratei de morbiditate în rândul acestora. În total, până în prezent, au fost raportate 1.425 de reacții adverse, dintre care 93,3% cu forme ușoare, 6,7 % cu forme moderate.

Din numărul total de persoane vaccinate, 47% sunt femei și 53% sunt bărbați.

Republica Moldova a recepționat 1.096.790 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

Noutăţile partenerilor

comentarii: