image
Sursa foto: Radio Chișinău

Primarul de Căușeni riscă să rămână fără mandatul de primar după ce a admis un conflict de interese cu tatăl său

Primarul de Căușeni, Anatolie Donțu, riscă o amendă de până la 10 mii de lei și ridicarea mandatului de primar. Potrivit Autorității Naționale de Integritate acesta a admis un conflict de interese cu tatăl său

Mai exact, în septembrie 2020, în atenția Primăriei orașului Căușeni a fost înregistrată o plângere în care erau semnalate nereguli admise de către tatăl primarului la amenajarea unor construcții pe terenul proprietate publică din orașul Căușeni.

Primarul a transmis plângerea spre soluționare Aparatului Primăriei, fără să anunțe ANI despre situația de conflict de interese în care se afla și fără să aștepte o soluție în acest sens.

Reprezentanții din primărie au examinat plângerea și au emis un răspuns care, la fel, a fost semnat de primar.

Inspectorul de integritate precizează că primarul a soluționat o petiție ce viza bunuri imobile, care de fapt i-au aparținut și au fost transmise prin donație în proprietatea tatălui.

Pe cauza dată, inspectorul de integritate a pornit o cauză contravențională pentru nedeclararea și nesoluționarea conflictului de interese de către primarul de Căușeni.

Acesta riscă o amendă de la 6000 la 10 000   de lei, precum și ridicarea mandatului de primar.

De asemenea, dacă actul emis va rămâne definitiv acesta va fi decăzut din dreptul de a ocupa o funcție de demnitate publică pe un termen de 3 ani și va fi inclus în Registrul Interdicțiilor

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: