image
Источник фото: jurnal.md

Au pus ochiul pe un teren de milioane; Agenția Proprietății Publice vinde un teren de aproape 400 de ari

Agenția Proprietății Publice vinde un teren de aproape 400 de ari, al cărui preț pornește de la 6 milioane de lei. Licitația cu strigare va avea loc mâine, la Guvern, cu începere de la ora 10. Până acum, lotul de pământ și clădirea de pe strada Grenoble au fost în gestiunea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Cei interesați în procurarea terenului ar fi din conducerea instituției.

Terenul și clădirea se află pe strada Grenoble, 111a din Chișinău. Serviciul de presă al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră ne-a comunicat că „acțiunile privind scoaterea la licitație a imobilului menționat sunt întreprinse exclusiv de Agenția Proprietății Publice, fără participarea IGPF, iar privatizarea acestora a fost decisă printr-o hotărâre a Guvernului Chicu, luată pe 1 iulie 2020”. Sursele noastre confidențiale afirmă însă că și terenul de pe Grenoble, și clădirea ar fi fost demult timp ochite de către unii șefi din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Afacerea ar fi fost lăsată de azi pe mâine, din cauza pandemiei. Directorul Agenției Proprietăți Publice, Ghenadie Țepordei, ne-a confirmat că licitația cu strigare va avea loc mâine, cu începere de la ora zece, la Guvern.

Din informațiile pe care le deținem, reprezentanții a cel puțin două companii ar fi solicitat acces pe teritoriul de pe strada Grenoble, în contextul licitației. Una dintre acestea aparține fostului pretor al Sectorului Râșcani, Mihai Cîrlig.

Noutăţile partenerilor

comentarii: