image
Sursa foto: Getty Images

Focar major de Covid în Mallorca; Hotelul în care sunt izolați sute de tineri e păzit de poliție după ce câțiva au fugit

Un focar major de Covid-19 a izbucnit în Mallorca după ce sute de tineri au sărbătorit admiterea la facultate fără să țină cont de reguli. Aproape 300 de tineri sunt ținuți în izolare la hotelul Palma Bellver, care este păzit non-stop de poliție. Paza a fost întărită și pe aeroport, după ce 21 de studenți au încercat să părăsească Mallorca, transmite Digi24.

Autoritățile au confirmat aproape 1200 de cazuri de infectare după petrecerile la care au participat elevii care au sărbătorit pe insulă sfârșitul examenelor de admitere la facultate, săptămâna trecută.

Mii de tineri din toată Spania și din străinătate s-au amestecat la un concert și la petreceri de stradă, pe bărci și în hoteluri. În euforia lor, au uitat de măsurile sanitare.

După ce a devenit clar că a izbucnit un focar de coronavirus, autoritățile sanitare au făcut teste în masă. Situația a apărut în timp ce Insulele Baleare se pregătesc pentru un val de turiști din Marea Britanie, după ce guvernul britanic a pus insulele pe „lista verde".

Începând de sâmbătă, Poliția de pe Aeroportul Son Sant Joan din Palma a depistat 21 de studenți spanioli care încercau să părăsească Mallorca. Ei făceau parte din grupul care era ținut în izolare la hotelul Palma Bellver, cunoscut acum ca hotelul Covid. Tinerii au fugit din izolare și au plecat la aeroport. Trei studenți au reușit să zboare înapoi pe continent. Autoritățile din Palma au raportat această situație Centrului național pentru coordonarea alertelor și urgențelor sanitare, pentru ca aceștia să fie amendați.

În urma acestei situații, hotelul a ajuns să fie păzit 24 de ore din 24 de cinci polițiști.

Majoritatea studenților de la hotelul Covid provin din Andaluzia - 214. Ceilalți sunt din Madrid (21), Țara Bascilor (18) și Galicia (12). Doisprezece studenți sunt în prezent la spital, dar niciunul dintre ei nu are simptome grave.

Guvernul din Mallorca cheltuie 99.988 de euro pentru a acoperi costurile cu cazarea turiștilor la hotelul Palma Bellver. Este vorba despre 33 de turiști străini și 249 de studenți spanioli, scrie presa din Mallorca. Costurile includ hrana, asistență medicală, informarea și securitatea.

Ministrul sănătății, Patricia Gómez, a declarat că au fost necesare mai multe resurse din cauza numărului de oameni ținuți acolo. Gómez a subliniat că Insulele Baleare reprezintă una dintre puținele regiuni care are hoteluri pentru izolarea turiștilor. Guvernul își asumă costurile, dar acestea vor fi acoperite în timp prin fonduri europene.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: