(video) Vaccinurile disponibile în Moldova eficiente în fața noii tulpini? Ce spune ministerul Sănătății

Republica Moldova a depășit pragul de 700 mii doze de vaccin anti-Covid administrate. Datele au fost prezentate astăzi în cadrul conferinței de presă organizate de ministerul Sănătății. Aceștia au remarcat că vaccinurile disponibile în țară sunt eficiente în fața tulpinii Delta.

Foto: Unimedia

„Vedeți în știrile internaționale ce se întâmplă în jurul Moldovei, în statele vecine, ați observat o creștere a pacienților infectați cu virusul cu varianta Delta și nu numai. Toate vaccinurile care sunt disponibile la moment în țară au efect bun și pentru tulpina Delta și Delta Plus, îndemn să ne vaccinăm în forță, cât mai repede, fiindcă avem dovezi că în Marea Britanie nu sunt pacienți spitalizați în terapie intensivă din categoria celor vaccinați chiar și cu tulpina nouă”, a remarcat secretarul de stat de la ministerul Sănătății, Igor Curov.

„Măsurile de prevenție nu au fost relaxate, măsurile de control rămân valabile și la trecerea de frontieră cu test negativ sau prezentarea certificatului de vaccinare, ca să nu fie persoana plasată în autoizolare.

Cu specialiștii am evaluat anumite posibile restricții pentru vigilență sporită pentru cei care sunt deja în izolare.

Nu putem spune astăzi anume despre Rusia sau altă țară, ieri 93 de țări au înregistrat tulpina și în perioada estivală e greu de urmărit de unde vin cetățenii, măsurile de protecție rămân în vigoare”, a mai adăugat Curov.



Pub