19 moldoveni reveniți din Rusia, testați pozitiv la Covid în ultima săptămână: Ce spun autoritățile în privința impunerii unor restricții

19 moldoveni reveniți din Federația Rusă, care în prezent se confruntă cu un nou val de Covid-19, au fost testați pozitiv la Covid-19. Autoritățile precizează că nu vor institui noi restricții sau măsuri de prevenire și control a infecției, în contextul apariției tulpinii Delta, însă sunt mai vigilenți cu cei care sunt plasați în izolare. În plus, măsurile de control la trecerea de frontieră rămân la fel, a precizat secretarul de stat de la ministerul Sănătății, Igor Curov.

Foto: captură de ecran

„Măsurile de prevenție nu au fost relaxate, măsurile de control rămân valabile și la trecerea de frontieră cu test negativ sau prezentarea certificatului de vaccinare, ca să nu fie persoana plasată în autoizolare. Cu specialiștii am evaluat anumite posibile restricții pentru vigilență sporită pentru cei care sunt deja în izolare. Nu putem spune astăzi anume despre Rusia sau altă țară, ieri 93 de țări au înregistrat tulpina și în perioada estivală e greu de urmărit de unde vin cetățenii, măsurile de protecție rămân în vigoare”, a mai adăugat Curov.

În perioada 21-27 iunie, 19 persoane revenite din Rusia au fost testați pozitiv la Covid, dintr-un total de 419 cazuri înregistrate în acea săptămână.

Situația Covid la Moscova rămâne extrem de dificilă. În ultima săptămână au fost înregistrate noi recorduri de persoane spitalizate, aflate în terapie intensivă, precum și numărul de decese cauzate de coronavirus.


Pub