Un șofer ucrainean reținut la vamă. Spera să intre în Moldova cu permis de conducere falsificat

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Criva au dat peste cap planurile unui șofer ucrainean de a se mai afla în traficul internațional cu permisul de conducere neveridic. Audiat, tânărul a declarat că ar cunoaște despre cele depistate întrucât a intervenit cu bani suplimentari pentru adăugarea unei subcategorii în permisul de conducere. 

Foto: Poliția de Frontieră

Incidentul a fost înregistrat pe sensul de intrare în țară când la linia de control s-a apropiat un autocamion, iar conducătorul auto a prezentat permisul de conducere care ar fi emis de autoritatea competentă din Ucraina. 

În timpul verificărilor, polițistul de frontieră a observat unii indici necaracteristici asupra permisului, fapt pentru care a fost examinat și cu tehnica din dotare. Interogat despre cele depistate, tânărul ucrainean în vârstă de 26 de ani a comunicat că intuia referitor la neveridicitatea actului pentru că din lipsă de timp și din necesitatea de a mai adăuga o subcategorie de vehicule a mai scos din buzunar două mii de hrivne ucrainene. 

Ca urmare, conducătorul auto a făcut cale întoarsă din punctul de trecere Criva, așteptând să vină un coleg pentru a se urca la volanul autocamionului. Permisul de conducere a fost trimis în adresa laboratorului tehnico-juridic și în funcție de rezultatul oficial se va face încadrarea juridică a faptei.  


Pub