Primarul de Căușeni riscă să rămână fără mandat: Ar fi admis un conflict de interese cu tatăl său

Primarul de Căușeni, Anatolie Donțu, riscă o amendă de 10 mii lei și ridicarea mandatului. ANI anunță că acesta ar fi admis un conflict de interese cu tatăl său.

Foto: colaj

Potrivit ANI, în septembrie 2020, în atenția Primăriei orașului Căușeni a fost înregistrată o petiție în care se semnala despre pretinse nereguli admise de către tatăl primarului la amenajarea construcțiilor pe terenul proprietate publică din orașul Căușeni. Ajunsă pe masa primarului, acesta a repartizat petiția spre soluționare Aparatului Primăriei, fără ca să declare la ANI despre situația de conflict de interese în care se afla față de subiectul vizat în petiție și fără să aștepte o soluție în acest sens.

Ulterior, procedura de examinare a petiției a fost finalizată prin emiterea unui răspuns, fiind semnat de către primar. Astfel, din probatoriul acumulat, inspectorul de integritate precizează că primarul a soluționat o petiție ce viza pe de o parte bunuri imobile, care anterior i-au aparținut și au fost transmise prin donație în proprietatea tatălui. Respectiv, fiind identificat interesul personal pe care l-a avut primarul la examinarea și soluționarea acestei petiții.

Pe cauza dată, inspectorul de integritate a pornit o cauză contravențională pentru nedeclararea și nesoluționarea conflictului de interese de către primarul de Căușeni. Acesta riscă o amendă de la 6000 la 10 000   de lei, precum și ridicarea mandatului de primar.

De asemenea, dacă actul emis va rămâne definitiv acesta va fi decăzut din dreptul de a ocupa o funcție de demnitate publică pe un termen de 3 ani și va inclus în Registrul Interdicțiilor.

Anatol Donțu deocamdată nu a venit cu o reacție.


Pub