Se încheie epopeea cu cele 100 de autobuze pentru Chișinău. Ceban anunță când va fi semnat contractul

Primarul capitalei, Ion Ceban, anunță că joi va fi semnat contractul de achiziționare și livrare a celor 100 de autobuze pentru municipiul Chișinău. Acestea ar urma să ajungă în toamnă. Ceban a ținut să precizeze că cele 58 de unități de transport procurate de municipalitate nu fac parte din acest lot.

Foto: Unimedia

„Știrea bună pe care o pot împărtăși cu dumneavoastră este că am ajuns la toate clarificările în detaliu pe partea contractuală cu ISUZU pentru procurarea celor 100 de autobuze pentru mun. Chișinău. 

Joi vom invita și presa ca să semnăm contractul de livrare achiziționare a acestor autobuze pentru Chișinău și atunci vom da și detalii în ceea ce ține de livrarea propriu-zisă în Chișinău.

Aceste 58 de unități de transport dintre care 7 au fost aduse ieri nu sunt aceleași 100. Sunt două partide distincte.

În ce privește nemijlocit livrarea, preponderent se va desfășura pentru cele 100 în toamna acestui an așa ca până la sfârșitul anului să avem 100 de autobuze plus cele 58 care deja procedurile au fost inițiate”, a declarat Ceban.

„Acum am dispus și parcul urban de autobuze, dar și regia Transport să facă cum putem să atragem mai mulți șoferi pentru acest parc inclusiv vom veni cu unele recomandări de majorare a salariilor pentru potențiali șoferi”, a mai adăugat Ceban.

Șapte autobuze, din cele 58 procurate de municipalitate, au ajuns ieri la Chișinău. Dintre care 18 autobuze sunt MAN și Volvo, iar 40 de autobuze VDL.

Decizia de desemnare a câștigătorului licitației a fost anulată. Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor a admis contestația depusă de către „BMC Otomotiv Sanazi ve Ticaret” A.Ș, parțial contestația depusă de OOO „AVTOTEHKOMPLEKT”, precum și parțial contestația depusă de către Asocierea Otokar Europe Filiala București” SRL - „Otokar Otomotiv ve Savunm Sanayi” A.S, pe marginea rezultatelot desfășurării procedurii de achiziție publică, privind achiziția „Autobuze pentru ÎM „Parcul urban de autobuze”, inițiată de Primăria municipiului Chișinău.

Primăria municipiului Chișinău a desemnat compania producătoare „ISUZU Anadolu Otomotiv Sanazii ve Ticaret", câștigătoarea licitației pentru livrarea a 100 de autobuze care vor fi puse în circulație pe străzile din capitală


Pub