Telefonul cu încărcare fulger: 100% în mai puțin de 10 minute

Un nou telefon va ieși pe piață lăudându-se cu tehnologia de încărcare fulger. Asta nu e tot, având în vedere că smartphone-ul este capabil să își schimbe și aspectul datorită electroluminescenței, scrie playtech.ro.

Foto: playtech.ro

Infinix Concept Phone 2021 se alătură cursei de încărcare rapidă cu un sistem personalizat de 160W care poate încărca complet bateria de 4.000 mAh în doar 10 minute. Acest telefon servește, de asemenea, ca o vitrină a altor caracteristici la care lucrează Infinix, inclusiv tehnologia de schimbare a culorilor pentru a înviora panoul din spate.

Sistemul Ultra Flash Charge este construit în jurul unei baterii de 8C, care are o rezistență internă mai mică cu 18% comparativ cu o baterie de 6C, potrivit companiei. Aceste așa-numite numere „C-rate” indică cât de repede poate fi încărcată sau descărcată o baterie cu litiu.

Compania a dezvoltat Super Charge Pump, care transformă tensiunea de intrare de la portul USB-C în tensiunea care intră în baterie. Această pompă are o eficiență de 98,6%. Pentru comparație, sistemul Oppo de 125W are trei pompe paralele care ating o eficiență de 98%. Mai mare este mai bine, deoarece punctele procentuale rămase până la 100% se transformă în căldură.

În ceea ce privește căldura, Infinix Concept Phone 2021 are 20 de senzori de temperatură punctați în jurul dispozitivului. Sarcina lor este de a se asigura că telefonul rămâne sub 40ºC. În general, există 60 de mecanisme de protecție a securității.

Încărcătorul care furnizează 160W este de asemenea impresionant. Este construit cu semiconductori cu nitrat de galiu (GaN) și carbură de siliciu (SiC) pentru a rămâne relativ compact și extrem de eficient. Acest încărcător acceptă mai multe protocoale, astfel încât să poată gestiona încărcarea laptopurilor, precum și a telefonului.

Conceptul de telefon acceptă, de asemenea, încărcarea rapidă fără fir de până la 50W, deși această rată este deja acceptată de unele dispozitive existente. În cadrul unei demonstrații, încărcarea începe de la 0%, trece la 18% după doar un minut, apoi la 58% după 5 minute, ajungând în cele din urmă la 100% cu câteva secunde înainte ca ceasul să numere 10 minute.

Un alt lucru de remarcat este șablonul stilizat „ACUM” de pe spate (n.r. – ”NOW”) . Aceasta este de fapt parte a tehnologiei de schimbare a culorilor bazată pe tehnologia electrocromică și electroluminiscentă. Interiorul „O” este o lumină de respirație care pulsează în timp ce telefonul se încarcă. Restul panoului din spate se poate schimba de la gri argintiu la albastru deschis pentru a te anunța, dacă ai un apel ratat sau orice alt tip de notificare. Data lansării telefoanelor de serie este necunoscută momentan.


Pub