(video) După Renato Usatîi, AUR aduce acuzații în adresa SIS: „Este utilizat în scopuri politice și e subordonat președintei”

După ce ieri, Renato Usatîii a declarat că SIS-ul se supune președintei țării. Astăzi, partidul AUR a organizat un protest în fața SIS. Membrii partidului susțin că Serviciul de Informații și Securitate și Comisia Electorală Centrală vrea excluderea partidului AUR din cursa electorală și i-ar fi filat ilegal, iar „SIS-ul este utilizat în scopuri politice și este subordonat președintei”. În acest sens, partidul AUR a solicitat audiență de urgență la directorul Serviciului de Informații și Securitate. 

Foto:

Partidul mai califică drept „tentativă de a utiliza resursele statului în scopul de a intimida un partid politic înscris în cursa electorală, cu scopul de a exclude din buletinul de vot”.

„Cu toții am sperat că va fi altfel după alegerile prezidențiale, am constat că nu va fi așa și tocmai de aceea am intrat în această competiție electorală. Aceste documente arată în mod clar că SIS-ul este utilizat în scopuri politice și este subordonat președintelui, care a promis partenerilor occidentali că va respecta principiile statelor democratice și nu se va implica în campania electorală în favoarea unui partid. Demersul CEC-ului în adresa SIS arată implicarea în cursa electorală și suspectăm faptul că se încearcă scoaterea premeditată a AUR din competiția electorală, având în vedere faptul că la momentul de față cifrele arată că vom trece pragul electoral”, au declarat reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor. 

„AUR reprezintă la momentul de față singura alternativă reală la sistemul politic actual și încercările de scoatere din campania electorală sau de validare ulterioară vor duce la izolarea internațională. Indiferent de acțiunile care se vor desfășura campania electorală va continua iar data de 11 iulie nu reprezintă un moment final ci doar o etapă, deoarece AUR va continua dezvoltarea sa în perioada următoare și mai energic, indiferent de amenințările la care suntem supuși sau de acțiunile care se vor lua împotriva noastră”, mai precizează Alianța pentru Unirea Românilor. 

În acest sens, Alianța pentru Unirea Românilor a sesizat instituțiile internaționale și misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova cu privire la această imixtiune ilegală în campania electorală. 

SIS acum, deoarece se supune președintelui țării, acum câteva zile directorul Esaulenco a trimis câteva scrisori despre campania la toți concurenții electorali, cine sunt pe liste, cum merge campania. I-au făcut praf și cel mai urât lucru este că SIS e serviciul care nu poate scrie ce a zis moș Ion sau tanti Tamara. Am citit niște aberații în acest raport despre toți”, a declarat Renato Usatîi.

Reprezentanții instituțiilor deocamdată nu au venit cu o reacție. 


Pub