Administratorii unei organizații de creditare nebancară riscă să fie trași la răspundere: Compania nu a achitat 7,2 mil. lei băncii comerciale, iar bunurile imobile ale debitorilor, puse spre executare silită

Comisia Națională a Pieței Financiare a inițiat procedura de tragere la răspundere contravențională a administratorilor companiei „OCN MEGA CREDIT” SRL. Controlul a fost desfășurat de către CNPF urmare a sesizării Procuraturii Generale privind încălcările admise de către entitatea respectivă la încheierea contractelor trilaterale de ipotecă semnate cu debitorii - persoane fizice și o bancă comercială.

Foto: curentul.md

Potrivit unui comunicat emis de CNFP, OCN ,,MEGA CREDIT” SRL nu și-a achitat datoria, în sumă de 7,2 mil. lei, față de banca comercială, iar bunurile imobile ale debitorilor-persoane fizice au fost puse spre executare silită, deși aceștia, la rândul lor, nu aveau datorii nici față de OCN și nici față de Bancă.

„În condițiile enunțate, autoritatea de supraveghere nonbancară a prescris administratorilor entității respective întreprinderea măsurilor urgente privind degrevarea bunurilor imobile grevate cu ipotecă în cadrul contractelor trilaterale încheiate cu consumatorii persoane-fizice, inclusiv prin substituirea bunurilor imobile ipotecate, cu informarea CNPF în termen de 30 zile”, spun reprezentanții CNFP.

Decizia CNPF a fost remisă Procuraturii Generale, Băncii Naționale a Moldovei și Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței pentru întreprinderea măsurilor potrivit competențelor.


Pub