Una dintre minorele bătăușe de la Ciocana și-a recunoscut vina și speră la o pedeapsă mai blândă

Cele trei minore de 14 ani, care au bătut și au umilit o adolescentă de 15 ani, în sectorul Ciocana, au fost însoțite de părinți și bunici la ședința preliminară a instanței de judecată, care a avut loc astăzi. Una dintre învinuite și-a recunoscut vina. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de avocatul uneia dintre fetele bătăușe.

Foto: UNIMEDIA

Imediat ce toate părțile implicate în dosar s-au prezentat, avocații minorelor au solicitat ca ședința să fie cu ușile închise.

Avocatul uneia dintre fetele bătăușe a declarat că minora își recunoaște vina și speră la o pedeapsă mai blândă.

„Încă nu am ajuns la stadiu de declarații, dar fetița și-a recunoscut vina. Am avut parte de o ședință productivă, am lucrat de la ora 10:00 până la 12:00, au fost prezente toate părțile. Astăzi s-a desfășurat ședința pregătitoare la care s-a examinat ședința preliminară. Urmează ședința finală, care e fixată pe data de 10 septembrie”, a declarat avocatul Ghenadie Pavliuc pentru UNIMEDIA.

Precizăm că în seara zilei de 5 februarie 2021, o minoră a fost agresată de cinci tinere, în sectorul Ciocana. Fata a fost pusă în genunchi lângă un perete să le sărute mâinele, apoi o lovesc cu piciorul în față. Celelalte au înjurat-o având un comportament neadecvat.

Poliția a identificat tinerele care au agresat o minoră, în sectorul Ciocana al capitalei. Acestea s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 12 și 15 ani.

Tânăra care a fost agresată s-a dovedit a fi o minoră în vârstă de 15 ani. Mama acesteia a depus o plângere la poliție.

Prin urmare, trei minore bătăușe vor compărea pe banca acuzaților pentru huliganism, după ce recent, împreună cu alte două prietene, ar fi bătut și umilit o adolescentă de 15 ani.

La sfârșitul lunii martie, oficiul Ciocana al Procuraturii municipiului Chișinău a finalizat și expediat în judecată cauza penală în privința a trei dintre tinere, care au atins vârsta de 14 ani.

Cât despre celelalte două fete, de 12 și, respectiv, 13 ani, urmărirea penală a fost încetată, din motiv că nu au atins vârsta pentru tragere la răspundere penală.

La data de 9 februarie un nou filmuleț al uneia dintre fetele agresoare, ce a fost implicată în bătaia minorei de 15 ani, a apărut pe rețele sociale. Aceasta spune că nu-i pare rău de cele întâmplate și dacă ar mai fi aceeași situație, ar proceda la fel.


Pub