(doc) Curtea Constituţională a declarat inadmisibilă sesizarea Platformei DA privind numărul secţiilor de vot din stânga Nistrului

Curtea Constituțională a examinat marți, 29 iunie, sesizarea depusă de Platforma Demnitate și Adevăr și admisă de Curtea de Apel în legătură cu numărul de secții de votare din stânga Nistrului, la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Potrivit Hotărârii, Înalta Curte a constatat că cererea privind excepția de neconstituționalitate nu întrunește condițiile de admisibilitate și nu poate fi acceptată pentru examinare în fond.

Foto: UNIMEDIA

„1. Se declară inadmisibilă sesizarea privind excepția de neconstituționalitate a articolului 32 din Codul electoral, ridicată de către dl avocat Ion Botnarenco, în interesele partidului politic „Platforma Demnitate şi Adevăr”, parte în dosarul nr. 3-93/2021, pendinte la Curtea de Apel Chișinău.

2. Prezenta decizie este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova”, se arată în documentul CC.


Instanța a declarat inadmisibilă contestația depusă de Platforma DA cu privire la secțiile de vot din stânga Nistrului. Formațiunea anunță că va contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție și va cere sancțiuni disciplinare pentru judecătorii care au examinat această cauză.

De asemenea astăzi Platforma DA a înaintat o cerere de recuzare a completului de judecată care examinează contestația privind decizia CEC asupra numărului de secții de votare în diaspora din mai multe motive și dosarul a fost remis altui complet de judecători. În cadrul ședinței, reprezentantul Platformei DA a depus două cereri de recuzare în privința judecătorilor Ion Muruianu și Ecaterina Palanciuc.


Pub