Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministerul de Externe, despre adolescenta…

Ministerul de Externe, despre adolescenta care a decedat în Turcia: corpul neînsuflețit al fetei va fi repatriat mâine la Chișinău

sursa: Haber Turk

Corpul neînsuflețit al adolescentei de 17 ani din R.Moldova care a decedat în Turcia va fi repatriat miercuri, 30 iunie la Chișinău, a declarat pentru Ziarul de Gardă șeful Serviciului diplomaţie publică, comunicare strategică şi interacţiune cu presa al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Daniel Vodă.

MAEIE prin intermediul Ambasadei R. Moldova la Ankara a fost informat de către autoritățile locale din Turcia despre decesul în rezultatul înecului a unui cetățean al R. Moldova, în regiunea localității Sakarya Karasu.

Misiunea diplomatică anunță că este în contact cu rudele adolescentei decedate pentru a oferi asistența informațională necesară și perfectarea pașaportului mortuar. 

Potrivit presei din Turcia, adolescenta era în vacanță la sora ei. Împreună ar fi mers plajă, fata ar fi intrat în apă și a dispărut, fiind scoasă la mal peste circa 25 de minute. În ciuda intervențiilor medicilor dintr-un spital local, fata nu a putut fi salvată.

Adolescenta își făcea studiile la Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” din municipiul Bălți.