Electorala în 5 minute. Promisiuni de AUR la Anenii Noi

În campania electorală din acest an sunt 23 de candidați. Din acești 23 de candidați, sunt cel puțin 3 partide unioniste. Unul dintre aceste partide unioniste este compus din alte trei partide unioniste, sub emblema Alianței pentru Unitatea Românilor. Presa de peste Prut a scris că AUR-ul din România e un partid naționalist, iredentist, ultra-ortodox, conservator și eurosceptic. Tot ce știm despre AUR-ul de Moldova este că vrea unirea Republicii Moldova cu România.

Moldova.ORG a mers în călătorie alături de „caravana AUR” – un autocar galben încărcat cu activiști de partid și, pe alocuri, cu lideri și capi de liste, care fac cel mai clasic mod de campanie – de la ușă la ușă. Aceștia au anunțat că merg spre satul Mereni și orașul Anenii Noi.


Deși au anunțat de dimineață că planul lor pentru ziua de 23 iunie este să meargă la Mereni, apoi la Anenii Noi și înapoi spre Chișinău, pentru a staționa în suburbiile Băcioi și Sîngera, planurile acestora s-au schimbat imediat ce echipa noastră a plecat de lângă ei.

Mare ne-a fost mirarea însă să-i vedem cum au încercat să intre în regiunea din stânga Nistrului, pe la punctul de trecere de la ieșirea din satul Varnița, lângă orașul Tighina (Bender).

Scrie despre politică într-un mod unic în Moldova - neserios, serios! Nu-i prea scapă nimic din actualitate și știe să o explice pe limba tuturor.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.