Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Expoziție - concurs de artă plastică contemporană „Chișinău 585"

   1637

Primăria municipiului Chișinău informează că joi, 1 iulie, a.c., ora 14:00, la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși" (bd. Ștefan cel Mare 3), va avea loc inaugurarea Expoziției - Concurs de Artă Plastică Contemporană „Chișinău 585". Evenimentul este prilejuit de consemnarea aniversării a 585-ea de la prima atestare documentară a Chișinăului și este organizat în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din Moldova.

În cadrul expoziției vor fi prezentate lucrări ale artiștilor plastici, membri titulari și stagiari ai Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, tineri și studenți ai Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru", Colegiul de Arte Plastice „A. Plămădeală", Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă" (16-22 ani), elevi ai școlilor cu profil de arte din municipiul Chișinău (12-18 ani).

E de menționat că este pentru prima dată, când elevii din instituțiile de învățământ artistic își vor expune lucrările alături de artiștii plastici consacrați, la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși".

Concursul de Artă Plastică Contemporană „Chișinău 585" are drept scop familiarizarea publicului iubitor de artă cu operele celor mai de seamă artişti contemporani, tineri și copii formați în domeniul artelor plastice, promovând dialogul între generații prin integrarea artiștilor plastici, tinerilor și copiilor într-un eveniment cu climat spiritual național.

Invitatul special al evenimentului este Martina Miola, elevă la Școala de Arte „Alexei Stârcea", care va interpreta la pian o suită de melodii de muzică clasică.

Conform prevederilor Regulamentului Expoziţiei - Concurs de Artă Plastică Contemporană „Chișinău 585", cei mai buni participanți se vor învrednici de premii din partea Direcției Cultură a Consiliului municipal Chișinău și din partea Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova.