09:42:24 29.03.2024
Stiri

Cafenelele din Moscova acceptă doar clienţi care au coduri QR ce dovedesc vaccinarea, test negativ sau anticorpi

Actualitate 29.06.2021 08:59 Vizualizări797 Autor: Ziarul National
Cafenelele din Moscova acceptă doar clienţi care au coduri QR ce dovedesc vaccinarea, test negativ sau anticorpi Getty Images


Locuitorii din Moscova trebuie să deţină de luni coduri QR pe telefoanele lor mobile pentru a putea să intre într-o cafenea. Autoritățile ruse au adoptat noi reglementări la nivel local, care impun proprietarilor de cafenele să îi servească doar pe clienţii care pot să prezinte o dovadă ce atestă vaccinarea anti-COVID-19, imunizarea dobândită în urma trecerii prin boală sau un test cu rezultat negativ, informează Reuters și Agerpres.

Noile restricţii, care vizează şi băuturile şi alimentele servite în baruri şi restaurante, au intrat în vigoare în contextul în care autorităţile ruse încearcă să limiteze creşterea numărului de infectări în capitala rusă.

„Situaţia cauzată de coronavirus în Moscova rămâne extrem de dificilă", a declarat primarul moscovit, Serghei Sobian, pentru agenţia de presă TASS.

„Pe parcursul ultimei săptămâni, am stabilit noi recorduri în privinţa numărului de spitalizări, de persoane internate la terapie intensivă şi de decese provocate de coronavirus", a adăugat primarul Moscovei.

Conform noilor reglementări, clienţii cafenelelor, barurilor şi restaurantelor vor trebui să prezinte un cod QR pe telefoanele lor mobile care arată că au fost vaccinaţi, că au trecut prin infecţie - şi au dobândit astfel imunitate - sau că au făcut recent un test COVID-19 al cărui rezultat este negativ, înainte de a putea fi serviţi, notează Agerpres.

Aceste stabilimente vor putea totuşi să servească şi clienţi care nu deţin coduri QR, însă doar pe terase şi verande în aer liber, până pe 12 iulie.

Rusia a raportat 21.650 de cazuri noi de infectare luni, inclusiv 7.246 la Moscova, precum şi 611 de decese asociate COVID-19 la nivelul întregii ţări.

Autorităţile ruse au pus această creştere a numărului de infectări pe seama variantei Delta a noului coronavirus, care este mai contagioasă, precum şi a evoluţiei lente a campaniei de vaccinare.

Prim-ministrul Mihail Mişustin a anunţat vineri că 21 de milioane de rezidenţi ruşi s-au vaccinat împotriva COVID-19 din populaţia totală a ţării, care are 144 de milioane de locuitori.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md