10:14:01 19.04.2024
Stiri

Adrian Dupu, la SFAT cu bordul de conducere al AIR: „Investitorii români din R. Moldova sunt un element ce maximizează relațiile privilegiate bazate pe o comunitate de limbă, de cultură, de istorie și de tradiții”

Actualitate 29.06.2021 11:43 Vizualizări1039 Autor: Ziarul National
Adrian Dupu, la SFAT cu bordul de conducere al AIR: „Investitorii români din R. Moldova sunt un element ce maximizează relațiile privilegiate bazate pe o comunitate de limbă, de cultură, de istorie și de tradiții”


Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova (DRRM), Adrian Dupu, și Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, au avut astăzi o întâlnire cu bordul de conducere al Asociației Investitorilor din România (AIR) în R. Moldova.

În cadrul întrevederii au fost abordate problemele cu care se confruntă businessul românesc în R. Moldova, dar și oportunitățile care există.

„Atragerea investițiilor românești în R. Moldova, dar și respectarea intereselor investitorilor români sunt o prioritate pentru Guvernul României. Investițiile românești în R. Moldova, pe lângă faptul ca oferă locuri de muncă și contribuie la bugetul local, reprezintă și un model de bune practici pentru antreprenorii locali”, a precizat Dupu.

Oficialul Guvernului României a mai adăugat că businessul românesc este, totodată, nu doar un promotor al produselor și serviciilor romanești, dar și al României per ansamblu.

„Alături de acțiunile de sprijin generate de Guvernul României, investitorii români din R. Moldova sunt un element ce maximizează relațiile privilegiate bazate pe o comunitate de limbă, de cultură, de istorie și de tradiții și sunt fundamentate pe un parteneriat strategic menit sa susțină parcursul european al R. Moldova”, a conchis sursa citată.

Amintim că România a devenit în ultimii ani cel mai mare partener comercial al R. Moldova, iar nivelul schimburilor comerciale s-a dublat în cinci ani, de la circa 1 miliard de dolari în 2014 la 1,95 de miliarde în 2020. Totodată, mai bine de un sfert din producția autohtonă ajunge pe piața românească.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md