06:59:42 19.04.2024
Stiri

FOTO // În satele din raionul Orhei continuă PROIECTUL de amploare privind CONSTRUIREA terenurilor de joacă

Actualitate 29.06.2021 12:18 Vizualizări1223 Autor: Ziarul National
FOTO // În satele din raionul Orhei continuă PROIECTUL de amploare privind CONSTRUIREA terenurilor de joacă


Bucurie imensă pentru copiii din satul Sămănanca și cele trei sate din comuna Crihana – Cucuruzenii de Sus, Crihana și Sirota. Consiliul Raional Orhei a construit, amenajat și inaugurat alte patru terenuri de joacă, acțiuni care fac parte dintr-un proiect amplu, care prevede construirea a câte un teren de joacă în fiecare sat din raion.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului raional Orhei, cei mai bucuroși de noul teren de joacă sunt copiii, dar și părinții, care spun că vor petrece timp cu cei mici, mai ales acum, în vacanța de vară. „E un teren de joacă foarte colorat, cu tobogane, caruseluri și scrâncioburi. Aici ne va fi vesel”, spune o fetiță din Sămănanca.

„Ne-am dorit demult un asemenea teren de joacă”, a afirmat un băiețel.

„Până acum, copiii nu aveau un spațiu amenajat de joacă. Deja și părinții vor avea unde să-și petreacă timpul liber, să se întâlnească cu alți părinți, iar copii să se joace. Pur și simplu e super! Suntem fericiți!”, spune o mamă a doi copii.

Sămănanca este un sat cu circa 800 de locuitori, dintre care aproximativ 200 sunt copii și adolescenți. Primarul Alexandru Zbîrnea spune că localitatea ar avea nevoie de încă un teren de joacă, pentru că în sat sunt mulți copii.

„Terenul de joacă este suprasolicitat de copii. Trebuie să ne gândim la posibilitatea de a mai construi încă unul alături. Terenul este amplasat în centrul satului, în preajma școlii și Casei de Cultură. Este comod pentru toți să vină aici”, a spus primarul Alexandru Zbîrnea.

La Sămănanca, urmează să fie dat în exploatare și un bloc de studii pentru elevii claselor primare, mai exact, o anexă a gimnaziului din localitate. Cel din urmă, reprezintă un alt proiect important destinat copiilor, implementarea căruia se află pe ultima sută de metri.

Și copiii din comuna Crihana se bucură în sfârșit de un teren de joacă modern. Și în cele trei sate din comună: Cucuruzenii de Sus, Sirota și Crihana au fost construite și amenajate câte un teren de joacă. „Terenul de joacă este frumos și voi veni aici des ca să mă joc”, a spus o fetiță din Cucuruzenii de Sus, bucuroasă de acest loc nou de distracție frumos, modern și sigur.

„Aici mă simt bine, mă bucur ca s-a făcut așa făcut un teren unde să petrecem timpul liber”, a afirmat bucuros Vladimir, un băițele din satul Sirota.

Fericiți sunt și părinții, și bunicii. „La mine au venit nepoțelele de la oraș, ca să petreacă vacanța de vară la țară. Mă bucur că vor avea unde se juca și petrece timpul liber”, a povestit o bunicuță din Cucuruzenii de Sus.

O altă pensionară din satul Crihana a precizat că, până nu demult, copiii nu aveau unde se juca, iar părinți erau mereu cu grijă când ei ieșeau la joacă în drum. Acum se vor juca, însă, în siguranță.

Comuna Crihana numără în jur de 800 de locuitori, iar la cele trei terenuri de joacă din Cucuruzenii de Sus, Sirota și Crihana vor putea să-și petreacă timpul liber aproximativ 220 de copii, spune Ion Stratulat, primarul comunei Crihana.

„Mulțumesc Consiliului Raional Orhei pentru colaborare. Suntem bucuroși că am reușit să creăm un colțișor pentru copilașii dinsatele comunei. Părinții și copii sunt foarte bucuroși că au aceste spații unde sunt condiții bune pentru petrecerea timpului liber”, a afirmat Ion Stratulat.

La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a dat o veste bună. „În următoarele săptămâni, în satele din raionul Orhei vor fi construite și amenajate câteva zeci de terenuri de joacă. Mă bucur că lucrările decurg operativ. Ne dorim ca în această vacanță de vară cât mai mulți copii să-și petreacă timpul liber în spații de joacă amenajate, plăcute și sigure. Este de datoria noastră, a autorităților locale și raionale, să creăm condiții bune pentru dezvoltarea copiilor noștri”, spune președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

Consiliul raional a alocat circa 5 000 000 de lei pentru construirea a peste 50 de terenuri de joacă în raionul Orhei. Anterior, înainte de lansarea a acestui proiect amplu, Consiliul raional Orhei a amenajat și construit peste 20 de terenuri de joacă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md