05:28:29 19.04.2024
Stiri

Primarul orașului Căușeni riscă să fie AMENDAT și DEMIS: La mijloc sunt proprietăți care i-au aparținut și pe care le-a donat tatălui său

Actualitate 29.06.2021 14:14 Vizualizări1899 Autor: Ziarul National
Primarul orașului Căușeni riscă să fie AMENDAT și DEMIS: La mijloc sunt proprietăți care i-au aparținut și pe care le-a donat tatălui său
Primăria orașului Căușeni


Primarul orașului Căușeni, Anatolie Donțu, riscă o amendă de până la 10 000 de lei și demiterea din funcție pentru că încălcat regimul juridic al conflictului de interese.

Mai exact, acesta ar fi soluționat o petiție care reclama construcții neautorizate pe un teren public ce aparțin în prezent tatălui primarului.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că, în septembrie 2020, la Primăria Căușeni a fost înregistrată o petiție în care erau semnalate pretinse nereguli admise de către tatăl primarului la amenajarea construcțiilor pe un terenul aflat în proprietate publică din orașul Căușeni. În petiție erau arătate mai multe încăperi ar fi fost construite neautorizat pe un teren public.

Primarul a repartizat petiția spre soluționare Aparatului Prmăriei, fără să declare la ANI despre situația de conflict de interese în care se afla și fără să aștepte o soluție în acest sens.

Ulterior, primarul Donțu a semnat un răspuns la petiția adresată, chiar dacă aceasta viza bunuri imobile care anterior i-au aparținut și pe care le-a donat tatălui său.

Anatolie Donțu afirmă, în apărarea sa, că nu a soluționat nicio petiție, considerând că nu a încheiat sau semnat niciun act juridic ce ar viza problema reclamată.

Pe lângă amendă și demisia din funcție, primarul riscă să fie decăzut din dreptul de a ocupa o funcție de demnitate publică pe un termen de 3 ani și va inclus în Registrul Interdicțiilor.

Actul ANI poate fi atacat în instanța de judecată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md