RAPORT: Numărul milionarilor din lume a depășit 20 milioane în anul 2020. În ce țări locuiesc cei mai mulți

29 Iun. 2021, 12:17
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
29 Iun. 2021, 12:17 // Au Bani //  MD Bani

Numărul milionarilor din lume a trecut de 20 milioane în anul 2020. Acestea sunt datele publicate marţi de compania de consultanţă Capgemini. Potrivit sursei citate, numărul persoanelor care deţin o avere netă de cel puţin 1 milion de dolari a crescut cu 6,3%, ajungând la 20,8 milioane în anul pandemiei de COVID-19.

Averea totală deţinută de acest grup de persoane a crescut cu 7,6%, fiind calculată de firma de consultanţă la 80 trilioane de dolari. O mare parte din aceste câştiguri se datorează creşterii cotaţiilor bursiere.

Țările – gazdă pentru cei mai mulți bogați

Țările cu cei mai mulţi oameni bogaţi sunt, în ordine, SUA, Japonia, Germania şi Japonia. Împreună, cele patru ţări deţin 63% dintre milionarii lumii.

Cea mai rapidă creștere

Cea mai rapidă creştere în 2020 s-a înregistrat printre cei super-bogaţi, a căror avere este de cel puţin 30 milioane de dolari, un club ale cărui rânduri s-au majorat cu 9 procente.

Despre Capgemini

Compania Capgemini monitorizează preţurile acţiunilor, obligaţiunile deţinute, investiţiile alternative, banii lichizi şi proprietăţile pentru a-şi realiza evaluările. Acestea se bazează, de asemenea, pe date provenite de la organizaţii internaţionale precum Banca Mondială, precum şi pe informaţii din anchete în rândul milionarilor şi al managerilor lor de portofolii.

Clasamentul alcătuit de Capgemini corespunde în linii mari cu altele similare apărute în ultimul timp.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 17:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 17:08 // Actual //  Lupu Eduard

Deputații din Republica Moldova au aprobat în lectura a doua un proiect de modificare a unor acte normative, garantând asigurarea medicală pentru cei care se angajează în țară.

Proiectul, dezvoltat de Ministerul Sănătății în colaborare cu Compania Națională de Asigurări în Medicină, urmărește menținerea calității de persoană asigurată pentru beneficiarii de protecție temporară chiar și după încheierea stării de urgență. Aceste persoane vor avea drepturi și obligații similare cu cetățenii Republicii Moldova în ceea ce privește asigurarea medicală obligatorie. Statutul de persoană asigurată va fi acordat sau suspendat pe baza informațiilor furnizate de angajatori Serviciului Fiscal de Stat, care sunt esențiale pentru determinarea drepturilor sociale și medicale.

Anterior, refugiații ucraineni care se angajau în Moldova primeau statut de asigurat medical în baza unei derogări legislative, conform unei dispoziții a Comisiei pentru Situații Excepționale.

Conform statisticilor, la începutul lunii februarie, 1302 cetățeni ucraineni erau angajați în Republica Moldova. Costurile pentru serviciile medicale acordate acestora vor fi suportate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală, în limitele bugetului aprobat pentru anul 2024.

În plus, parlamentul a adoptat un amendament propus de deputata Marina Morozova, care va simplifica procedura de înregistrare a șomerilor ca beneficiari de asigurare medicală.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău