S-a deschis Transfăgărășanul. Cele mai hot oferte cu plecare din Chișinău

29 Iun. 2021, 11:55
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
29 Iun. 2021, 11:55 // Au Bani //  MD Bani

Circulația pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă, s-a deschis luni. Traficul este permis doar ziua. De asemenea, șoferii sunt averizați de faptul că în calea lor pot apărea urși.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că luni, începând cu ora 14.00, circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), s-a deschis pentru toate categoriile de autovehicule, în intervalul orar 7.00 – 21.00.

Circulația rutieră este interzisă pe timpul nopții, între orele 21.00 – 7.00.

În acest sens, agenția de turism Panda Tur a pregătit o ofertă specială pentru excursie pe traseul Transfăgărășan – Sighișoara – Lacul Bâlea.

Prețul pentru o persoană este de 75,99 euro, iar primele 5 locuri în autobus costă 85,99 euro. Pentru copii se oferă și reduceri.

Prețul include:

Transport tur-retur;
Cazare o noapte la Pensiune;
Ghid licențiat;
Asigurare medicală;
Excursiile indicate în program.

Călătorii vor avea posibilitatea să viziteze: Curtea de Argeș, Cetatea Poenari, Cheile Argeșului, barajul de la Vidraru, tunelul Capra Bâlea, Bâlea Lac, Castelul de Lut din Valea Zânelor… un număr impresionant de obiective se înlănțuie pe cei aproximativ 159 de kilometri ai celei mai spectaculoase șosele.

Prețul nu include intrările la obiectivele turistice.

De asemenea, oferte pentru a ajunge la Transfăgărășan vă puteți adresa și la agenția de turism Aer Lux. Agenția vă poate ajuta cu cazarea pentru orice perioadă, iar transportul este din cont propriu. Potrivit agenților de turism este foarte ușor de ajuns în România din Chișinău.

Transfăgărășanul este drumul printre munți, construit prin îmbinării resurselor naturale cu puterea și priceperea omenească. Considerat una dintre cele mai impresionante șosele din Europa, acesta traversează cea mai înalta unitate alpină din România, Munții Făgăraș și face legătură între zonele istorice Muntenia și Ardeal. Pe durata traseului veți avea parte de peisaje spectaculoase.

Excursiile sunt programate începând cu data de 2 iulie 2021. De asemenea, vor fi plecări pe și pe data de 30 iulie și 20 august.

Reguli de intrare în România

Pentru a ajunge în România, de carantină sunt scutiți următoarele grupuri de persoane:

a) persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare până la intrarea în România;
b) persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară;
c) copiii cu vârsta mai mică sau egală de 3 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;
d) copiii cu vârsta mai mare de 3 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în
comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău