Expert în inovație: acest truc vă poate ajuta să identificați noi idei de afaceri

29 Iun. 2021, 14:07
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
29 Iun. 2021, 14:07 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Potrivit fostului inginer spațial care a devenit antreprenor, James Chin Moody, există modele de joc în inovație, ceea ce înseamnă că chiar și cei mai neexperimentați antreprenori pot identifica noi idei de afaceri.

„Inovația nu este un substantiv, este procesul de schimbare tehnologică”, a spus el pentru CNBC Make It.

Este vorba despre deblocarea tehnologiilor existente pe piețele existente în moduri noi.

„Inovația nu este procesul de creare a lucrului. Este și procesul de a lua lucrul și de a convinge pe cineva că are nevoie de el „, a spus Chin Moody.

Înțelegerea procesului de inovație

Procesul de inovație poate fi gândit în trei moduri: schimbări de tehnologie; schimbări pe piață; și schimbări în instituții sau modul în care tehnologia ajunge pe piață.

Majoritatea – aproximativ 80% – apar în acel al treilea segment, tehnologiile existente ajungând pe piețele existente în moduri noi, a spus Chin Moody, care a cofondat propria companie în 2015 pe baza acestei teorii, compania, Sendle.

„Când vă gândiți la ceea ce dă naștere unor schimbări majore care au loc chiar acum sau unde sunt marile oportunități de afaceri în viitor, da, puteți privi noile tehnologii, da puteți privi piețe noi, dar de multe ori este vorba despre deblocarea tehnologiilor existente pe piețele existente în moduri noi, ”a spus el.

Acest lucru este deosebit de important acum, pe măsură ce intrăm în ceea ce Chin Moody se referă la „al șaselea val de inovație”, în care lumile fizice și digitale devin mai interconectate.

„Acum puteți lua ceva în lumea naturală și puteți începe cu adevărat să-i identificați omologul digital”, a spus Chin Moody, coautor la „Al șaselea val: cum să reușiți într-o lume cu resurse limitate”.

Identificarea de noi oportunități de afaceri

Acest lucru oferă o mulțime de oportunități pentru viitorii antreprenori de a-și pune amprenta. Chin Moody a recomandat să înceapă pe piață, căutând o „problemă cu adevărat dureroasă” și încercând să o rezolve.

„Cu cât este mai dureros, cu atât mai bine și cu cât te poți îndrăgosti de această problemă, cu atât mai bine, pentru că asta va fi ceea ce servește acea unitate pentru tehnologie”, a spus el.

„Inovația nu se întâmplă niciodată în centrul unei discipline, este adesea la granițe. Căutați intersecția. Căutați locurile unde puteți deveni expert.”

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 16:25
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
26 Apr. 2024, 16:25 // Slider //  Soroceanu Olga

În 8 raioane din țară refugiații din Ucraina și moldovenii își croiesc drumul spre succes prin cursurile profesionale oferite de Helvetas Moldova și Asociația pentru Formare Antreprenorială și Dezvoltare. Printre ei se numără și Victoria Covalciucenco, o tânără din Ucraina hotărâtă să-și urmeze pasiunea pentru mașini și să devină mecanic auto.

„Întotdeauna am fost interesată de mașini. Motivația mea este să înțeleg mai bine mașinile, poate în viitor să-mi creez propriul service auto, o afacere, ca să pot avea propriul autoturism și, dacă Doamne ferește se strică, să îl pot repara singură.”

Aceste cursuri, parte a proiectului „Creșterea Rezilienței prin Angajare și Coeziune Socială”, au fost gândire pentru a oferi oportunități de formare și reprofilare profesională pe piața muncii din Moldova,atât pentru localnici, cât și pentru refugiații din Ucraina stabiliți aici. 

„Cursurile profesionale sunt o altă componentă a asistenței pe care o oferă organizația Helvetas, adresată populației vulnerabile, inclusiv refugiaților din Ucraina. Sunt cursuri cu durată scurtă, până în trei luni, ceea ce le face mai accesibile pentru marea parte a populației, care are și alte îndatoriri”, menționează Clara Abdullah, ofițer de comunicare Helvetas Moldova.

Datorită ofertei diverse de cursuri, axate pe cunoștințe practice,, beneficiarii au șansa să își descopere pasiunile și să-și dezvolte noi competențe profesionale într-un mediu propice. Ludmila Bordea participă la cursul de operare a calculatorului,  vrând să demonstreze că rolul de tânără mamă poate fi îmbinat cu cel de studentă și ulterior, cu cel de angajată.

„Vreau să fac o schimbare, să fie mai ușor pe viitor, ca să poți să lucrezi chiar și de acasă. Dacă ești în concediu de maternitate, cu bazele de date se poate munci și de acasă.”, precizează Ludmila.

Cursurile vin în sprijinul participanților cu oportunități de învățare practică, dar și cu suport și inspirație pentru găsirea unei cariere Vladimir Vintilescu, participant la cursul de sudură electrică, vede în această oportunitate  o poartă către un viitor stabil și promițător acasă, în Moldova. E ceva nou și interesant. Deci eu văd în asta viitor.

La moment, peste 300 de persoane beneficiază de cursurile profesionale și de limbi străine, care au loc în raioanele Chișinău, Anenii Noi, Ialoveni, Bălți, Soroca, Drochia, Edineț și Ocnița.

Cursurile de formare profesională sunt oferite în cadrul proiectului „Creșterea Rezilienței prin Angajare și Coeziune Socială”, implementat în consorțiu de Helvetas Moldova și HEKS/EPER Moldova, cu sprijinul Guvernului Elvețian. Partener strategic de implementare: Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău