Fundația pentru Educație Financiară „OK” a fost decernată cu Medalia de Aur la Gala Businessului Moldovenesc 2021

29 Iun. 2021, 14:10
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
29 Iun. 2021, 14:10 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Activitatea Fundației pentru Educație Financiară „OK” pe parcursul anului 2020 a fost apreciată cu Medalia de Aur la nominația Debutul Anului 2020, în cadrul evenimentului Gala Businessului Moldovenesc. Această distincție marchează rezultatele remarcabile obținute de Fundație într-o perioadă de debut în plină pandemie, care se datorează efortului consolidat al echipei, programelor de educație financiară certificate internațional, parteneriatelor stabilite cu mediul business, academic, sănătate, caritate, sport etc.

 „Suntem onorați să primim Medalia de Aur pentru Debutul Anului 2020. Mulțumim partenerilor noștri pentru susținere și încredere, inclusiv partenerilor din România și Ungaria. Viitorul economic al unei țări este în mâini bune cu o educație financiară de calitate, iar Fundația pentru Educație Financiară „OK” oferă aceste programe gratuit tuturor copiilor, tinerilor și adulților din RM”  a menționat Lilia Nacu, Directorul Executiv la Fundației pentru Educație Financiară „OK”.

În anul 2020 Fundația a reușit să aducă programele de educație financiară către peste 500 de beneficiari – copii, tineri și adulți, în cadrul celor 50 de sesiuni de training și a peste 150 ore de training, în cadrul programelor: Fitness Financiar pentru adulți, educație financiară pentru elevii claselor IV – XII, precum și Banking sau MoneytaimentBox. În prezent, trainerii Fundației se deplasează în toate localitățile țării, la solicitarea partenerilor și pentru comoditatea participanților, adițional oferind și sesiuni de training online.

În anul curent Fundația pentru Educație Financiară „OK” planifică să-și extindă activitatea, continuând să dezvolte aptitudinile financiare și noțiunile economice de bază, produsele financiare, prin joc, interactiv și eficace. Programele de educație financiară vor fi adaptate domeniului de activitate și necesităților partenerilor.

Fundația dispune de un website: www.okcenter.md și o adresă de email: contact@okcenter.md pentru a oferi suport și informații persoanelor interesate de educația financiară sau dezvoltarea parteneriatelor.

___
Fondată la data de 5 decembrie 2019, sub patronajul Mobiasbanca – OTP Group S.A., Fundația pentru Educație Financiară „OK” își propune să devină  un centru de referință, care contribuie la construirea și dezvoltarea unui comportament financiar responsabil în Republica Moldova. Obiectivul Fundației este de a susține și promova o atitudine financiară responsabilă în rândul copiilor, tinerilor și adulților, livrând gratuit programe de educație financiară certificate internațional prin metode interacțiune și simulare.

 

P.

Realitatea Live

23 Apr. 2024, 11:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Apr. 2024, 11:48 // Actual //  Lupu Eduard

Valoarea activelor ruseşti îngheţate de Elveţia era de 5,8 miliarde de franci (6,36 miliarde de dolari) la finele lui 2023, a anunţat marţi Guvernul elveţian, comparativ cu 7,5 miliarde de franci la sfârşitului anului anterior, o scădere semnificativă ce ar putea creşte presiunile internaţionale ca Elveţia să facă mai mult pentru a sancţiona Moscova, transmite Reuters.

Principalul motiv pentru acest declin este scăderea valorii acţiunilor şi a altor active financiare care au fost blocate, a informat Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO), entitatea ce supervizează sancţiunile impuse Rusiei.

Cu toate acestea, declinul valorii activelor ruseşti îngheţate în Elveţia este posibil să declanşeze critici din străinătate că autorităţile de la Berna nu fac suficient de mult pentru a impune sancţiunile concepute să pedepsească Moscova pentru invadarea Ucrainei. Chiar dacă Elveţia şi-a intensificat eforturile pentru pedepsirea companiilor şi indivizilor care o folosesc pentru a ocoli sancţiunile, alte ţări vor ca aceasta să facă mai mult.

Banii îngheţaţi sunt doar o mică parte din activele ruseşti în valoare de 150 de miliarde de franci pe care Asociaţia Bancherilor din Elveţia estima în 2022 că sunt păstraţi în băncile elveţiene.

SECO a mai informat marţi că numărul ruşilor ale căror fonduri sunt blocate în Elveţia se ridică în prezent la 1.703, iar cel al companiilor şi organizaţiilor sancţionate este de 421.

Până acum, Elveţia a adoptat toate sancţiunile destinate să împiedice Rusia să achiziţioneze bunuri şi tehnologie pentru armata rusească, dar autorităţile de la Berna urmează un drum propriu.

Săptămâna trecută, Camera Inferioară a Parlamentului federal a refuzat să se alăture unui grup operativ internaţional pentru punerea în aplicare a sancţiunilor economice împotriva Rusiei, grup care include SUA, Australia, Canada, Comisia Europeană, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Marea Britanie. Anterior, recomandarea Guvernului federal a fost aceea ca Elveţia să nu se alăture acestui grup, susţinând că aceasta cooperează deja cu ţările participante iar rămânerea pe dinafară ar fi benefică pentru summitul global pentru pace în Ucraina, ce va avea loc în perioada 15 – 16 iunie.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău