Prima promoție a programelor de masterat cu dublă diplomă a USM și Universității din București și-au primit diplomele de absolvire

2021-06-29-10.49.53

Astăzi, 29 iunie, a avut loc festivitatea de înmânare a diplomelor de absolvire a studiilor la programele de master cu dublă diplomă, organizate în baza parteneriatului dintre Universitatea de Stat din Moldova (USM) și Universitatea din București, România (UB).

Diplomele au fost înmânate celor 10 absolvenți ai Facultății de Istorie și Filosofie a USM de către rectorul Universității de Stat din Moldova, dr., conf. univ., Igor Șarov și rectorul Universității din București, prof. univ., dr., Marian Preda.

La eveniment au mai participat: Secretarul de Stat al Departamentului pentru Relații cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu; prof. univ. dr. Mircea Dumitru; prorectorii UB, prof. univ., dr., Laura Comănescu și  conf. univ., dr., Sorin Costreie; prorectorii USM, prof.univ., dr hab., Otilia  Dandara, conf. univ, dr. hab., Aurelia Hanganu, prof.univ., dr hab., Violeta Cojocaru și prorectorul pentru rețele IT, Sergiu Corlat; decanul Facultății de Istorie UB, conf. univ., dr., Florentina Nițu; decanul Facultății de Filosofie UB, prof. univ., dr., Viorel Vizureanu; decanul Facultății de Istorie și Filosofie a USM, dr., conf. univ., Sergiu Matveev; profesori și studenți.

Rectorul Universității de Stat din Moldova dr., conf. univ., Igor Șarov a menționat că evenimentul de astăzi este unul istoric pentru cele două instituții de învățământ superior și reprezintă rodul colaborării eficiente dintre USM și UB, în vederea pregătirii unor absolvenți capabili să se încadreze în câmpul muncii. În context, dr., conf. univ., Igor Șarov a felicitat absolvenții programelor de master afirmând că responsabilitatea lor este dublă, fiind absolvenții a două instituții de învățământ superior.

Rectorul Universității din București, prof. univ., dr., Marian Preda  a subliniat importanța creării unei conectări puternice între cele două universități  prin proiecte comune. Totodată, prof. univ., dr., Marian Preda  a adresat felicitări studenților-absolvenți invitându-i să-și continue studiile la ciclul III.

Menționăm că acest parteneriat a fost posibil datorită semnării în anul 2019 a două acorduri de colaborare dintre Universitatea de Stat din Moldova și  Universitatea din București. Obiectul acestor acorduri îl reprezintă programele de master „Istoria și circulația ideilor filosofice” și „Istorie, resurse culturale și patrimoniu în societatea contemporană” de la Universitatea din București și „Managementul patrimoniului cultural” și „Filosofii contemporane” de la Universitatea de Stat din Moldova. Studenții masteranzi înmatriculați la aceste programe studiază trei semestre în universitatea gazdă și un semestru în universitatea parteneră.

Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente