În Moldova au fost administrate 700.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19

Ilie Gulca
29/06/2021

Rata de vaccinare cu prima doză s-a dublat, în ultimele șapte zile, comparativ cu săptămâna trecută. Astfel, potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, acoperirea vaccinală a ajuns la 12,7% și a atins pragul de 700.000 de doze administrate de la începutul campaniei de vaccinare.

„Îndemnăm toți cetățenii să meargă la vaccinare, mai ales în contextul în care am observat o anumită creștere a cazurilor în unele țări. Precizăm că vaccinurile împotriva COVID-19 sunt eficiente și pentru tulpina Delta. Avem dovezi că pacienții vaccinați nu au avut nevoie de spitalizare, internare în secția de terapie intensivă”, se menționează într-un comunicat al ministerului de resort.

Referirile la tulpina Delta (India) ale responsabililor de sănătate publică se fac în contextul în care în Israel au fost înregistrate cazuri de contaminări ale persoanelor vaccinate. Totodată, autoritățile au informat că dispun de numărul necesar de vaccinuri în stoc pentru imunizarea tuturor cetățenilor.

„Toate vaccinurile sunt sigure și eficiente și vă îndemnăm să vă vaccinați cât mai curând pentru a preveni un alt val de infectări”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Igor Curov.

Conform datelor ministerului, peste 84,5% din lucrătorii medicali au fost vaccinați împotriva COVID-19, ceea ce a contribuit la scăderea cu 90% a ratei de morbiditate în rândul acestora.

În total, până în prezent, au fost raportate 1,425 de reacții adverse, dintre care 93,3% cu forme ușoare, 6,7% cu forme moderate.

Din numărul total de persoane vaccinate, 47% sunt femei și 53% sunt bărbați. Republica Moldova a recepționat 1.096.790 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

Ilie Gulca
29/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii