CEC va solicita Guvernului alte 22 de milioane de lei pentru anticipate

Ilie Gulca
29/06/2021
Președintele CEC, Dorin Cimil. Foto: moldpres.md

Comisia Electorală Centrală (CEC) va solicita Guvernului alte 22 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Președintele CEC, Dorin Cimil, a declarat marți, în cadrul unui briefing, că pentru desfășurarea alegerilor din 11 iulie mai sunt necesare 22,4 milioane de lei.

Șeful CEC, Cimil, a declarat că Guvernul ar trebui să se convoace pentru a aloca resursele financiare necesare.

„Responsabilii de la Guvern ne-au solicitat un document scris pe care îl vom trimite. Resursele alocate până în prezent pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate nu acoperă întregul necesar financiar. Deocamdată, nu a fost planificată nicio ședință pe agenda căreia să fie inclus subiectul finanțării scrutinului”, a spus Cimil, citat de moldpres.md.

Administrația electorală centrală a solicitat în mai curent 125 de milioane de lei pentru organizarea scrutinului din 11 iulie. Numai că Guvernul a alocat doar 70 de milioane de lei. Premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat că, „dacă suma alocată se va dovedi a fi insuficientă, Executivul va căuta noi posibilități financiare pentru a veni în susținerea necesităților Comisiei Electorale Centrale”.

În cursa electorală pentru fotoliul de deputat în viitorul legislativ s-au înscris 23 de concurenți electorali, între care două blocuri electorale și un candidat independent. Potrivit CEC, în total, sunt 1.791 de candidați electorali, dintre care 837 de femei.

Pentru alegerile din 11 iulie urmează să fie tipărite 3,6 milioane de buletine de vot. În ziua scrutinului parlamentar vor fi deschise peste două mii de secții de votare.

Ilie Gulca
29/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii