fbpx

CEC cere SIS-ului să verifice sursele de finanțare ale AUR. Formațiunea: „Este grav”

Comisia Electorală Centrală (CEC) cere Serviciului de Informații și Securitate (SIS) verificarea surselor de finanțare ale formațiunii Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). În replică, formațiunea afirmă că „SIS este folosit politic”, iar ceea ce se întâmplă „este grav”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În documentul CEC se menționează că nu au fost identificate mijloace externe de finanțare a formațiunii. Chiar și așa, instituția a cerut SIS-ului se verifice sursele veniturilor folosite în campania electorală.

Foto: Dumitru Ciorici

AUR a calificat acțiunea CEC drept „un abuz” care are scopul de a „scoate formațiunea din cursa electorală”.

„SIS-ul este folosit politic pentru a scoate AUR din campania electorală. Condamnăm aceste tentative grave de a utiliza resursele statului în scopul de a intimida un partid politic înscris în cursa electorală…”, se arată într-un comunicat al AUR.

„…Demersul CEC-ului în adresa SIS arată implicarea în cursa electorală și suspectăm faptul că se încearcă scoaterea premeditată a AUR din competiția electorală, având în vedere faptul că la momentul de față cifrele arată că vom trece pragul electoral”, au declarat reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor.

Formațiunea susține că a sesizat instituțiile internaționale și misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova cu privire la acest caz.

Articole asemănătoare

Back to top button