image
Sursa foto: politiacapitalei.md

VIDEO // Patru minori, reținuți de poliție pentru deteriorarea geamurilor și sustragerea bunurilor materiale din automobile

Patru minori au fost reținuți de poliția capitalei pentru deteriorarea geamurilor și sustragerea bunurilor materiale din automobile.

Suspecții sunt din raionul Cahul, Criuleni și municipiul Chișinău, cu vârstele cuprinse între 13 și 16 ani.

În cadrul investigațiilor s-a stabilit că au fost sparte geamurile de la opt automobile, iar din două au fost sustrase bunuri materiale.

Aceștia nu sunt la prima abatere fiind cercetați penal și contravențional pentru infracțiuni analogice .

Polițiștii au fost sesizați în dimineața zilei de 26 iunie, precum că un grup din patru persoane se plimbă printre automobilele ce sunt parcate în curțile blocurilor de locuit pe bulevardul Mircea cel Bătrân.

În urma verificării teritoriului cât și adiacentul unde au fost văzuți indivizii, polițiști au stabilit că au fost sparte geamurile de la mai multe unități de transport.

Aceștia și-au recunoscut vina, totodată aceștia au mai comunicat că pe parcursul lunii iunie au deteriorat circa 20 de unități de transport, ce erau parcate în curțile blocurilor de locuit din sectorul Ciocana.

În privința minorilor au fost pornite două cauze penale pentru furt și 26 de procese contravenționale pentru distrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor străine.

Minorii sunt cercetați penal în stare de libertate, conform legislației în vigoare aceștia riscă amendă în mărime de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la patru ani.

politiacapitalei.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: