image
Sursa foto: sm.news/poză simbol

Republica Moldova și Georgia au convenit recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare

Autoritățile de la Chișinău și Tbilisi au convenit, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de imunizare împotriva covid-19, emise de către autoritățile competente din Republica Moldova și Georgia.

Anunțul a fost făcut de șeful diplomației moldovene, Aureliu Ciocoi, urmare a înțelegerii principiale atinse în cadrul întrevederii cu omologul georgian David Zalkaliani, desfășurate în marja Reuniunii ministeriale la Roma a Coaliției Globale împotriva Daesh.

Georgia este cea de-a treia țară, după Ungaria și Ucraina, cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare.

Biroul de presă al Ministerului de Externe reamintește că demersuri similare prin canale diplomatice au fost înaintate ministerelor afacerilor externe ale României, Turciei, Cehiei, Greciei, Poloniei, Estoniei, Letoniei și Lituaniei.

Au anunțat despre recunoașterea certificatelor de vaccinare eliberate de către autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății, următoarele țări: Bulgaria, Spania și Muntenegru.

Noutăţile partenerilor

comentarii: