Un acționar MOLDASIG a depus un denunț la Procuratură în care e vizată consiliera prezidențială Olesea Stamate și șefa interimară de la Curtea de Apel, Ana Panov

Un acționar al companiei MOLDASIG, cu sediul în Marea Britanie, a depus o plângere la Procuratura Generală a Republicii Moldova prin care cere investigarea din punct de vedere penal a acțiunilor președintei interimare de la Curtea de Apel, cu implicarea administrației CNPF și a unui consilier prezidențial, candidat pe lista PAS la parlamentare, Olesea Stamate.

Foto: newsmaker.md

„În perioada de 21 iunie 2021 și 25 iunie 2021, așa numitul președinte interimar al Curții de Apel Chișinău, Panov Ana acționând cu folosirea situației de serviciu și în interesele unui grup criminal cu elemente de justiție, administrația CNPF și Prezidențială, formată din Președintele CNPF, Chițan Valeriu, șeful Departamentului juridic al CNPF, judecătorul Curții de Apel Chișinău, Marina Anton, membrii CSM, Dorel Musteață și Olesea Stamate, consilier pe justiție al Președintelui Republicii Moldova și alții, cu scopul ilegal de influența completul de judecători ce examinează recursul CNPF împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, cu scopul de a fi admis, au comis infracțiunea prevăzută de art.303 alin. (1) și (3) din Codul penal în următoarele circumstanțe”, scrie în conținutul plângerii.

Astfel, a fost solicitată examinarea plângerii și inițierea unei cauze penale pentru elucidarea faptelor și stabilirea tuturor circumstanțelor.

Deocamdată, Procuratura nu a venit cu un comentariu. Nici persoanele vizate în denunțul depus la instituția de urmărire penală nu au comentat acuzațiile care li se aduc.

Recursul va fi examinat astăzi.



Pub