Platforma DA a rezolvat problema canalizării la Trușeni. Năstase: Am reușit sa convingem finanțatorii să aloce sută la sută fonduri nerambursabile

Fondul de investiții european a aprobat finanțarea proiectului de canalizare a localității trușeni, iar finanțarea propriu-zisă va începe din toamnă. Anunțul a fost făcut de către deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, la o întâlnire cu locuitorii satului. Este vorba despre 250 de milioane de lei.

Foto:
„Le-am adus o veste foarte-foarte bună, la care o sa revenim - Fondul de investiții european a aprobat finanțarea proiectului de canalizare a localității, iar finanțarea propriu-zisă va începe din toamnă.
E vorba de o sumă foarte mare, circa 250 de milioane de lei, bani pe care comunitatea nu și-o poate permite, întrucât bugetul primăriei pentru 2021 e de 24,134,2 milioane de lei.
Vestea e și mai bună, deoarece am reușit să convingem finanțatorii să aloce sută la sută fonduri nerambursabile, or inițial era vorba și de o contribuție locală de zece la sută.
I-am informat pe trușeneni că am rezolvat și vechea problemă cu apeductul care, din motive birocratice și dispute teritoriale, nu era funcțional. După intervenția mea ca deputat, a consilierilor noștri municipali, administrația primăriei capitalei a rezolvat definitiv problema, acum apa a ajuns la intrarea în Trușeni, urmând a fi conectată la sistemul local. Pentru acest lucru, consilierii au aprobat finanțarea ce se impune.

Am avut, a doua zi, o întâlnire constructivă cu medicii din localitate, oameni informați și pregătiți să voteze pentru o guvernare cu oameni cinstiți și profesioniști”, a scrie Năstase pe pagina sa de Facebook. (P.)


Pub