(video) Patru minori s-au ales cu 2 dosare penale și 26 de procese contravenționale, după ce au spart mai multe mașini la Ciocana

Patru minori au fost reținuți de polițiștii Batalionului de Patrulare și Reacționare Operativă al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru deteriorarea geamurilor și sustragerea bunurilor materiale din automobile. 

Foto: Captură video

Suspecții sunt din r. Cahul, Criuleni și mun. Chișinău, și au vârstele cuprinse între 13 și 16 ani. Aceștia nu sunt la prima abatere fiind, anterior, cercetați penal și contravențional pentru infracțiuni analogice, se arată într-un comunicat al poliției.

Polițiștii au fost sesizați în dimineața zilei de 26 iunie, precum că un grup din patru persoane se plimbă printre automobilele ce sunt parcate în curțile blocurilor de locuit pe bd. Mircea cel Bătrân. La fața locului imediat s-a deplasat un echipaj al BPRO, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. 

În urma verificării teritoriului cât și adiacentul unde au fost văzuți minorii, polițiștii au stabilit că au fost sparte geamurile de la mai multe unități de transport, fiind solicitată grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Ciocana, pentru documentare.  

În cadrul acțiunilor procesual penale, aceștia și-au recunoscut vina,susțin oamenii legii.  Totodată, aceștia au mai comunicat că pe parcursul lunii iunie au deteriorat circa 20 de unități de transport, ce erau parcate în curțile blocurilor de locuit din sec. Ciocana.

În privința minorilor au fost pornite 2 cauze penale pentru furt și 26 de procese contravenționale pentru Distrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor străine.


Pub