Miliardarul în Bitcoin Mircea Popescu s-a înecat în Costa Rica

Mircea Popescu, antreprenor şi unul dintre veteranii industriei crypto, s-a înecat zilele trecute în Costa Rica, spune Tuur Demeesteer, investitor în criptomonede şi autor al studiului „Bitcoin Reformation”, scrie digi24.ro.

Foto: GettyImages

Potrivit publicaţiei costaricane CRHoy, citată de Mediafax, un turist în vârstă de 43 de ani s-a înecat ieri în provincia Puntarenas.

În ciuda faptului că l-a descris drept „polonez”, instituţia de media susţine că numele turistului este Mircea Popescu.

Antreprenorul susţinea că este singurul om care a deţinut vreodată un milion de bitcoin.

„Părintele conceptului de „Bitcoin Maximalism ar putea fi mort. Dacă ştirea se dovedeşte a fi adevărată, o mulţime de Bitcoini ar putea fi pierduţi pentru totdeauna, iar piaţa ar putea primi o lovitură serioasă”, spune John Carvalho, gazda unui podcast celebru pe Bitcoin.

De asemenea, dezvoltatorul web Diana Coman a confirmat decesul lui Mircea Popescu în cadrul blogului pe care îl moderează.

Jurnaliştii au adăugat că Mircea Popescu a fost găsit pe plaja Hermosa în dimineaţa zilei de 23 iunie, însă paramedicii nu au putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Antreprenor, investitor şi cercetător, Mircea „MP” Popescu a crescut în Cluj-Napoca şi a trăit în Statele Unite, Mexic, Costa Rica şi Egipt. El a lansat în 2008 Trilema, un blog prin care a abordat o serie de probleme sociale şi personale. Începând cu 2012, a început să scrie despre Bitcoin şi criptomonede. În luna aprilie a aceluiaşi an a fondat unul dintre primele servicii de tranzacţionare de Bitcoin, MPEx. Platforma a fost investigată de Securities and Exchange Commission (SEC-„ASF-ul” american), însă investitorul a negat orice fel de colaborare cu autorităţile din SUA.

În 2014, Mircea Popescu a plătit toate facturile organizaţiei non-profit din spatele sistemului de operare OpenBSD pentru a aduce un omagiu contribuitorilor care au arătat o „abordare drastică privind procesele de securitate”. Liderul OpenBSD Theo de Raadt a admis că sistemul de operare şi-ar fi oprit operaţiunile în lipsa fondurilor.

Mircea Popescu a declarat că este singurul om care a deţinut vreodată un milion de Bitcoini. Potrivit preţului de tranzacţionare de astăzi, circa 34.200 dolari per Bitcoin, un milion de criptomonede s-ar traduce prin 34,2 miliarde de dolari.


Pub