Gheorghe Cavcaliuc, despre propunerea PLDM de retragere din cursa electorală: Nu poate fi decat ignorată
Partidul Acasă Construim Europa (PACE), a venit cu o reacție la apelul liberal-democraților către formațiunile pro-europene de a se retrage din cursa electorală în favoarea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Președintele Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc susține că intenția, chiar dacă este făcută cu bună credință, este prea târzie.
Foto: Facebook/Gheorghe Cavcaliuc

Am luat act de inițiativa fostului prim-ministru, Vlad Filat, de a cere tuturor partidelor pro-europene să se retragă din cursa electorală în favoarea PAS. Pot spune că o apreciez ca fiind făcută cu bună credință, numai că este prea târzie.

Această campanie electorală ar fi arătat cu totul altfel dacă toți cei care doresc să construiască Europa acasă ar fi luat aminte la propunerea pe care PACE a făcut-o în timpul alegerilor prezidențiale.

Atunci PACE a dat dovadă de maturitate politică și a făcut un apel către partidele proeuropene pe care le-am chemat la dialog, cerându-le să susțină un candidat unic. Atunci am constatat cu părere de rău că liderii partidelor cărora ne-am adresat nu au găsit altceva mai bun de făcut decât să pună în față egoul lor și interesul îngust de partid.
Înaintea alegerilor parlamentare am publicat o scrisoare deschisă în care am oferit sprijinul nostru pentru tot ceea ce ține de guvernare, prevenirea riscurilor la adresa siguranței de stat. Iar am fost ignorați”, a scris Cavcaliuc pe pagina sa de Facebokk. 

Totodată, liderul partidului a menționat că la momentul de față o astfel de propunere nu poate decât să fie ignorată. 

„Acum, în mijlocul campaniei electorale, o asemenea propunere nu poate decât să fie ignorată la rândul ei, întrucât ar fi o lipsă de maturitate politică să ne părăsim membrii și simpatizanții PACE. Să renunțăm la tot ceea ce am spus că facem pentru moldoveni, pentru întărirea Statului, pentru dezvoltarea economică a Moldovei, este mult prea târziu.
Însă, în spiritul cooperării și respectului față de interesul național pe care le-am promovat permanent, vă spunem că dacă acum mergem înainte pe drumul nostru, după alegeri suntem deschiși la discuții cu toate forțele politice pro-europene”, se mai arată în postare. 

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) face apel către partidele pro-europene și unioniste să se retragă din cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 11 iulie și să sprijine în aceste alegeri Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). 


Pub