Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Workshop „Urban Talks" - organizat în cadrul Proiectului AGORA - Advanced coGeneration Options for Reintegratind local Assets

   1064

Primăria municipiului Chișinău informează că marți a fost organizat un workshop interactiv „Urban Talks" în cadrul proiectului AGORA - Advanced coGeneration Opinions for Reintegrating Local Assets, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Transnațională pentru Regiunea Dunării, al 3-lea apel de proiecte.

Proiectul „AGORA" este o inițiativă care își propune să dezvolte o platformă de instrumente politice care să împuternicească 10 orașe din regiunea dunăreană să devină piloni, catalizatori și mediatori pentru reintroducerea terenurilor și clădirilor neutilizate/subutilizate în lanțului valoric productiv al orașelor.

În lunile iunie și iulie, a.c., Chișinău, Cluj-Napoca, Koprivnica, Kranj, Asociația regională Neckar-Alb, Praga, Slavonski-Brod, Sofia, Szarvas și Zenica vor prezenta Zona Pilot aleasă de către aceştia și primele lor idei şi propuneri de regenerare urbană.

În cazul Municipiului Chișinău a fost selectată Zona Pilot: Întreprinderea Municipală Centrul Naţional de Creaţie Satul Moldovenesc - Buciumul.

La eveniment au fost invitați actorii și părțile interesate de regenerarea urbană a municipiului Chișinău, bazată pe abordarea quadruple helix a proiectului: instituții de învățământ, companii, autorități publice, societatea civilă.

Reamintim, că lansarea proiectului „AGORA Interreg Danube" a avut loc la 30 septembrie 2020 în format online, iar municipalitatea a participat în calitate de partener.