14:51:43 28.03.2024
Stiri

FOTO // Cel mai COSTISITOR proiect de infrastructură rutieră din raionul Orhei a fost finalizat: Leagă satele Tabăra și Vatici

Economie 28.06.2021 11:45 Vizualizări9000 Autor: Ziarul National
FOTO // Cel mai COSTISITOR proiect de infrastructură rutieră din raionul Orhei a fost finalizat: Leagă satele Tabăra și Vatici


Cel mai costisitor proiect de infrastructură din raionul Orhei a fost finalizat. Este vorba de asfaltarea unei porțiuni de drum de peste 2,5 kilometri, care leagă satele Tabăra și Vatici. Până la sfârșitul acestui an, în raionul Orhei urmează să fie implementate alte proiecte importante de construcție și reparație a drumurilor, comunică Consiliul raional Orhei.

Odată cu repararea celor 2,5 kilometri de drum din satul Tabăra, s-au încheiat mai multe probleme pe care le întâmpinau localnicii. Ori de câte ori ploua, drumul era practic impracticabil. „De la Vatici și până la Tabăra, drumul era într-o stare jalnică. Eram nevoit să repar mașina de două-trei ori pe an. Acum e frumos și bine”, a afirmat un localnic.

„Era un drum foarte rău. Nu puteam ieși la plimbare cu căruciorul. Acum copiii vor ajunge la școală sau la grădiniță cu încălțămintea curată”, a spus o localnică.

Pe lângă calea de acces și drumul central din sat au fost reparați 1,5 kilometri de trotuare. „Oamenii sunt bucuroși că a fost rezolvată o problemă mare, cu care s-au confruntat de ani de zile, legată de drumurile proaste. Vor urma și alte proiecte bune și frumoase”, a declarat primarul comunei Vatici, Dumitru Ciobanu.

La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a afirmat că proiectul de infrastructură rutieră, realizat la Tabăra, a fost cel mai costisitor. Cele 14 milioane de lei necesare au fost alocate din bugetul raional. Oficialul promite și alte proiecte ambițioase.

„Acum se examinează proiectul de asfaltare a drumului din Susleni spre Jora de Mijloc – drumul care duce spre Nistru. Este vorba despre un drum cu lungimea de 12 kilometri, valoarea căruia se ridică la aproape 60 milioane de lei”, a declarat președintele raionului Orhei.

Potrivit autorităților, proiectele de infrastructură rutieră vor permite atragerea mai multor turiști.

Totodată, la Curchi, Tabăra și Vatici, localități care fac parte din comuna Vatici, va fi construit, în timpul apropiat, câte un teren de joacă pentru copii, în cadrul unui program raional.

Primarul Dumitru Ciobanu a mai adăugat că tot în acest an vor continua lucrările de gazificare a localității.

Amintim faptul că acum un an, autoritățile raionale și locale au finalizat, la Tabăra, proiectul privind iluminatul public stradal, care de asemenea a fost un proiect de anvergură.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md