12:11:16 16.04.2024
Stiri

Un om de afaceri ACUZĂ un grup de persoane, inclusiv o JUDECĂTOARE, dar și pe soția unui fost membru al CSM, de comiterea unui atac RAIDER asupra firmei sale

Actualitate 28.06.2021 12:59 Vizualizări3271 Autor: Ziarul National
Un om de afaceri ACUZĂ un grup de persoane, inclusiv o JUDECĂTOARE, dar și pe soția unui fost membru al CSM, de comiterea unui atac RAIDER asupra firmei sale


Un om de afaceri, căruia i-a fost ridicat dreptul de administrare a firmei sale, susține că a devenit victima unui atac de tip raider. Ruslan Pușcaș mărturisește că, sub influența unui grup de persoane, care „acționează în interes material”, la sfârșitul lunii mai, Judecătoria Chișinău sediul Centru a intentat procesul de insolvabilitate față de firma sa - SRL „West Invest Capital”.

Judecătoria Chișinău a intentat procesul de insolvabilitate față de debitorul SRL „West Invest Capital”, după ce a admis cererea introductivă depusă de Constantin Axionov cu privire la pornirea procedurii.

„În momentul în care cererea de intentare a procesului de insolvabilitate se întemeiază pe o creanță incertă sau litigioasă, această cerere este inadmisibilă, conform legislaţiei procesuale şi Legii insolvabilităţii. Prin admiterea cererii introductive și prin pronunțarea Hotărârii din 24 mai 2021, judecătoarea Natalia Iordachi şi-a depăşit atribuţiile stabilite de lege pentru instanţa de insolvabilitate, a negat regulile de competenţă şi a promovat interese private ilegale”, a declarat Ruslan Pușcaș, citat de Zdg.md.

Potrivit judecătoarei Natalia Iordachi, „multiplele sesizări la diverse instituții în privința unui dosar aflat pe rol în procedura sa, nefiind finalizat, nu denotă altceva decât o încercare de intimidare a instanței la examinarea cauzei sau posibil de înaintare a unor eventuale recuzări pentru înlăturarea sa de la examinare în calitate de judecător”.

După ce instanța a ridicat dreptul lui Ruslan Pușcaș de administrare a SRL „West Invest Capital” în calitate de administrator al insolvabilității a fost desemnată Adriana Crețu.

„În realitate, nu există vreo dovadă a insolvabilității”, susține Ruslan Pușcaș.

Din momentul intentării insolvabilității, dreptul debitorului de a administra și de a dispune de bunurile incluse în masa debitoare a fost transmisă administratoarei insolvabilității. Prin hotărârea instanței de judecată, din luna mai, a fost împuternicită administratoarea insolvabilităţii de a prelua în posesie şi administrare, inclusiv prin executare silită, bunurile care fac parte din masa debitoare a SRL „West Invest Capital”.

„Interesul material al administratoarei autorizate Adriana Crețu în comiterea faptei este evident, ori obținerea atribuției de gestionare a patrimoniului debitorului permite administratorului autorizat să gestioneze bunurile și să primească onorarii consistente”, menționează Ruslan Pușcaș.

Adriana Crețu, administrator provizoriu al SRL „West Invest Capital” susține de cealaltă parte că „și-a îndeplinit atribuțiile funcționale în mod profesionist în spiritul principiului legalității, corectitudinii și imparțialității obiective în exercitarea activității”.

„Numele meu este Ruslan Pușcaș. Sunt tată a patru copii minori. Am creat o afacere prosperă, oferind locuri de muncă și achitând milioane de lei impozite în bugetul statului, dar am devenit victimă a unui atac raider exercitat asupra afacerii mele din partea unei grupări care acționează în interes material. Printre aceștia e judecătoare Natalia Iordachi, administratoarea autorizată Adriana Crețu, soția lui Ion Crețu, fost membru al CSM, care încalcă grav legislația R. Moldova.

Sub influența acestei grupări a fost pronunțată hotărârea Judecătoriei Chișinău sediul central din 24 mai 2021, judecătoare Natalia Iordachi, care a admis cererea introductivă depusă de cet. Axionov Constantin. Astfel, în temeiul unor acte care nu au putere juridică, s-a intentat procedura de insolvabilitate în cazul SRL „West Invest Capital”, cu înlăturarea administratorului Ruslan Pușcaș de la gestionarea întreprinderii.

La baza acestei hotărâri a stat raportul administratorului provizoriu Adriana Crețu, care a concluzionat că SRL „West Invest Capital” ar fi în stare de insolvabilitate. La întocmirea raportului, administratorul autorizat a depășit atribuțiile de serviciu, fiind emis un raport eronat. Administratoare autorizată Adriana Crețu s-a pronunțat fără vreun drept și temei asupra raporturilor juridice de drept material.

În ședința de judecată, atât administratorul, cât și reprezentantul său s-au pronunțat în mod cert în favoarea existenței și exigibilității unei presupuse datorii. În pofida faptului că nu există o dovadă a formării obligațiilor conform contractului de împrumut, acesta fiind redactat la viitor, cu lipsa unei recipise sau a altei dovezi de transmitere a banilor. În aceste condiții, administratorul autorizat, în raportul prezentat, precum și avocatul său, s-au pronunțat în mod cert asupra existenței datoriei și a caracterului ei cert și exigibil.

O problemă aparte este „validarea” creanței în sumă de 2 472 208,66 lei, compusă din creanța chirografare în sumă de 1 720 620, datorie conform contractului de fidedjusiune și creanțe chirografare de rang inferior de 751 588,66 lei, dobândă de întârziere. Ori nu este explicat și nu este posibil de stabilit conform cărui curs a făcut convertirea administratorul insolvabilității, în situația în care datoria în contract este stabilită la suma de 85 500 USD. Mai mult, nu este clar în ce mod a fost prezentată către administratorul insolvabilității dovada punerii fidejusorului în întârziere, atunci când o astfel de dovadă lipsește.

Singura modalitate în care ar fi fost posibil ca administratorul autorizat să emită astfel de concluzii și un astfel de raport ar fi interesul personal. În realitate, nu există vreo dovadă a insolvabilității.

Capitalul statutar al SRL „West Invest Capital” depăşeşte suma de 25 milioane de lei. Mărimea creanţei presupuse este de 85 mii USD, ceea ce constituie 1,5 milioane de lei. Astfel, creanța înaintată nu este suficientă nici măcar pentru a se încerca analiza insolvabilității întreprinderii. Mai mult, eu, ca persoană fizică și singurul fondator al întreprinderii, am deschis cont în bancă și am depus 100 mii USD ca și dovadă a capacității de plată. Chiar și așa, administratorul autorizat a refuzat să preia actele doveditoare în acest sens. Imediat cum am aflat despre încheierea judecătorească de admitere spre examinare a cererii introductive, am comunicat telefonic cu cet. Crețu Adriana și am invitat-o să preia actele. Crețu Adriana a făcut trimitere la faptul că este extrem de ocupată și nu reușește să se prezinte, pentru ca, în raportul său, să afirme că s-a refuzat prezentarea documentelor. Chiar dacă în raport figurează cu lux de amănunte bunurile imobile care sunt proprietate a SRL „West Invest Capital”, din scop acaparator, administratorul autorizat declară că întreprinderea ar fi insolvabilă.

S-a demonstrat că SRL „West Invest Capital” dispune de:
· capitalul statutar mai mare de 25 milioane lei;
· bunuri mobile și imobile în cantitate suficientă;
· creanțe în sumă de 5 milioane de lei.





Sursa:
yumpu.com

Anterior, liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, a solicitat Procuraturii Generale, Ministerului Afacerilor Interne și Centrului Național Anticorupție să întreprindă măsuri în privința soților Adriana și Ion Crețu. Un lot de pământ de un ha, care aparține statului, ar fi fost scos la licitație cu doar 250 de mii de lei, chiar dacă costul de piață ar fi de 8-10 milioane de lei. În spatele acestei tranzacții ar fi fost cei doi soți. „Adrian Crețu este administratoare insolvenței stației de irigare Pașcani, iar Ion Crețu este fostul administrator al stației tehnice Pașcani. La momentul de față Ion Crețu este membru al CSM. El a fost director al stațiilor tehnice, a băgat întreprinderea de stat în insolvență, după care a venit soția lui și o administrează. Întreprinderea are datorii de peste 14 milioane de lei, iar ei scot bunurile la licitație”, spunea Costiuc într-o intervenție live pe Facebook.


Mai multe detalii AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md