23:54:37 28.03.2024
Stiri

GALERIE FOTO // „Eminesciana”, a 35-a ediție la Strășeni! Ambasadorul României: „Acest festival a început pe timpul sovietic, punând bazele Mișcării de Renaștere Națională. Este un festival al românismului”

Actualitate 28.06.2021 13:38 Vizualizări1806 Autor: Ziarul National
GALERIE FOTO // „Eminesciana”, a 35-a ediție la Strășeni! Ambasadorul României: „Acest festival a început pe timpul sovietic, punând bazele Mișcării de Renaștere Națională. Este un festival al românismului” Ambasada României la Chișinău


Cea de-a 35-a ediție a Festivalului internațional de muzică și poezie „Eminesciana” a avut loc duminică, 27 iunie, în Pădurea Scoreni de lângă orașul Strășeni din R. Moldova.

Evenimentul organizat de conducerea raionului Strășeni a debutat cu o paradă a portului popular pe străzile municipiului Strășeni – din Parcul public municipal Ștefan cel Mare pe străzile Ștefan cel Mare și Mihai Eminescu, până la bustul lui Mihai Eminescu.

Participanții la parada portului popular au fost întâlniți cu sunete de bucium, au depus flori la bustul poetului național Mihai Eminescu, după care au mers la Centrul de odihnă și agrement pentru copii și tineret „Divertis” unde a avut loc vernisarea expozițiilor meșterilor populari și un concert festiv.

Oaspeți de onoare ai Festivalului din acest an au fost Adrian Dupu, secretar de stat al Departamentului pentru Relațiile cu Republica Moldova din Guvernul României, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, președintele raionului Strășeni, Pavel Tamaciuc, oficialități din mai multe județe ale României care au relații de cooperare cu raionul Strășeni etc.

„E un eveniment extraordinar care se află anul acesta la a 35-a ediție și îmi dau seama de imensa bucurie pe care am citit-o pe chipul tuturor participanților. M-am bucurat să întâlnesc români frumoși și mândri de pe cele două maluri ale Prutului, îmbrăcați în costumele noastre absolut tradiționale. Recent am sărbătorit și Ziua Internațională a Iei, de asemenea recent am comemorat 132 de ani de la trecerea în nemurire a marelui nostru poet Mihai Eminescu. Acest festival este, așa cum spuneam, la a 35 ediție, a început pe timpul sovietic, punând bazele Mișcării de Renaștere Națională. Este un festival al românismului, încărcat de simboluri și de substanță națională. Îmi doresc ca astfel de evenimente să continue și în viitor pentru că doar în felul acesta reușim să ne cunoaștem mai bine strămoșii, reușim să ne prezervăm tradițiile, reușim să fim în continuare demni și mândri în lumea aceasta complicată în care trăim”, a declarat Excelența Sa, Daniel Ioniță.








Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md