Ministerul Educației: „Toate probele de BAC s-au desfășurat fără abateri. Un candidat avea copiuțe”

rezultate BAC (2)

În perioada 4-22 iunie, în Moldova s-a desfășurat sesiunea de bacalaureat, la care au fost admiși 16 213 candidați. Conform Ministerului Educației, în acest an, nu au fost înregistrate abateri în procesul de organizare a examenelor. 

„Probele de examen s-au desfășurat regulamentar, fără abateri în procesul de organizare, în cadrul celor 93 de centre de bacalaureat. Conform datelor preliminare, a fost înregistrat un singur caz de fraudare a examenului, fiind depistat un candidat care avea asupra lui copiuțe. În situația dată, președintele centrului de bacalaureat a acționat conform Regulamentului cu privire la examenul național de bacalaureat, eliminând candidatul din sala de examen”, a explicat Ministerul Educației într-o solicitare expediată de #diez.

Amintim că ieri, 27 iunie, elevii din întreaga țară și-au aflat rezultatele la BAC. Conform datelor preliminare, rata de promovare a examenelor în prima sesiune este de 72,33 %.

În perioada 27-28 iunie 2021, candidații care nu sunt de acord cu nota / notele obținute pot depune contestații la Centrele de Bacalaureat între orele 9.00–18.00. În aceiași perioadă, fiecare candidat își va putea vedea lucrările verificate la adresa www.bac.edu.md în baza unei parole oferite de instituția de învățământ în care și-a făcut studiile. Rezultatele finale ale sesiunii de bază vor fi anunțate pe data de 4 iulie, după examinarea contestațiilor.

Persoanele care nu au reușit să susțină examenele din prima sesiune vor mai avea o șansă în acest an, în perioada 19-26 iulie.

Testele de examene și baremele din acest an le puteți consulta AICI!

Dacă ești absolvent(ă) de liceu în acest an și ești interesat(ă) de toate noutățile legate de BAC, îți sugerăm să urmărești tag-ul de pe #diez „BAC-2021”.

Taguri: #BAC 2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente