(video) Are Moldova nevoie de autostrăzi? Peste 1100 de vitezomani au fost prinşi doar în acest weekend

În zilele de odihnă, pe întreg teritoriul țării, ofițerii de patrulare au desfășurat acțiuni de depistare a conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație. Amenzile au curs gârlă, în special pentru vitezomani!

Peste 1.100 de șoferi au depășit limita de viteză, iar alți 39 au fost depistați conducând automobilul în stare de ebrietate, şapte dintre care au refuzat testarea alcoolscopică.

Unul dintre ei, în urma testării alcoolscopice, avea o concentrație de 1.56 mg/l în aerul expirat. Bărbatul de 34 de ani a fost tras pe dreapta în apropriere de localitatea Brăviceni din raionul Orhei.

În calitate de pasager, pe bancheta din față, avea un copil minor! Astfel, imediat conducătorul auto iresponsabil a fost înlăturat de la volanul mașinii, fiindu-i ridicat permisul de conducere, iar instanța de judecată se va pronunța asupra sancțiunii.

Printre altele, nerespectarea regulilor de circulație de către conducătorii auto au cauzat provocarea a 21 accidente rutiere grave, soldate cu 27 de persoane traumatizate.

Tot în zilele de weekend, inspectorii de patrulare au purtat discuții cu conducătorii de motorete, biciclete și căruțași pe care i-au întâlnit pe trasee. Recomandări de siguranță au primit și tinerii din curțile blocurilor de locuit, iar pietonii care traversau strada neregulamentar au fost sancționați.

Inspectoratul Național de Securitate Publică recomandă maximă prudență în timpul șofatului, evitarea condusului cu viteză, depășirile neasigurate și schimbarea bruscă a benzii.

Cmentariile sunt închise