(video) Ce se întâmplă cu o Tesla dacă îi spargi şi scoţi monitorul central? Mai poate rula?

Se ştie deja că marea majoritate a funcțiilor din vehiculele electrice actuale marca Tesla sunt controlate prin intermediul unui monitor masiv, montat central pe planşa de bord din habitaclu.

Cineva a decis să verifice cât de rezistent este un astfel de ecran şi ce se va întâmpla dacă acesta ar fi distrus intenţionat. Pentru experiment s-a folosit un exemplar nou Model 3.

https://youtu.be/YyQ8uB_zNIA

Încercările de a sparge ecranul în timpul conducerii au început cu uşoare lovituri de ciocan, “imitându-se” contactul ocazional în timpul utilizării zilnice (cu o mână sau un obiect). Astfel s-a verificat dacă distrugerea afișajului ar afecta cumva capacitatea de a conduce în siguranță mașina. La urma urmei, cu ajutorul său se poate activa acelaşi sistem de conducere autonom.

După mai multe lovituri a căror intensitate şi forţă au crescut treptat, şoferul a început să “chinuie” din ce în ce mai mult ecranul. O vreme a rezistat, denaturând imaginea doar pentru câteva momente, dar mai târziu a crăpat şi s-a stins, pentru ca ulterior să fie scos şi să se vadă ce se află în spatele său.

Interesant este că în tot acest timp capacitatea de rulare a maşinii nu a fost afectată cumva, iar sistemul de climatizare funcţiona în continuare, chiar şi după o repornire.

La final, vlogger-ul a mers cu “problema” la un service oficial Tesla, acolo unde a fost montat un nou monitor foarte uşor. Componenta şi lucările l-au costat în total aproximativ 1.500 de dolari.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/