fbpx

Cale liberă în Grecia pentru trei categorii de moldoveni: Ministerul de Externe a actualizat condițiile de călătorie

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat luni, 28 iunie, informațiile oficiale privind condițiile de acces ale cetățenilor R. Moldova în Grecia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cetățenii Republicii Moldova, posesori ai pașaportului biometric si a unui permis de ședere, emis de către autoritățile competente a unei țări UE, pot intra pe teritoriul Greciei, cu respectarea condițiilor de călătorie.

Sunt privilegiați cetățenii moldoveni care întrunesc una dintre următoarele condiții:

– au un test PRC negativ de 72 de ore sau (rezultatul va fi în una din limbi: engleză,franceză, germană, italiană, spaniolă, rusă, fiind emis de un laborator acreditat);
– au confirmarea însănătoșirii (test serologic – de la 2 la 9 luni);
– au confirmarea vaccinării (după 14 zile de la aplicarea ultimei doze (rapel)).

Copii de până la 12 ani nu vor prezenta testul PCR.

Suplimentar, la punctele de trecere a frontierei pot avea loc testări aleatorii. Dacă rezultatul testului estepozitiv, persoana va fi plasată în carantină pentru 14 zile.

De asemenea, toți pasagerii care călătoresc cu zboruri internaționale către Grecia sunt obligați să completeze și să trimită electronic Formular de localizare a pasagerilor (PLF) nu mai târziu de ziua precedentă înainte de intrarea în țară. Familiile pot trimite un formular comun e-PLF. Completarea obligatorie a Formularului de localizare a pasagerilor (PLF) urmează a fi îndeplinită cu cel puțin 24 ore înainte de a intra pe teritoriul elen.

Informațiile complete cu privire la intrarea pe teritoriul Greciei poate fi văzută AICI.

Precizăm că în Grecia nu este instituită stare de urgență.

Articole asemănătoare

Back to top button